Zde může být vaše reklama.

Nedali venku gól Hokejisté HC Olomouc neuspěli v Boleslavi

Hokejisté HC Olomouc neuspěli v Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

01. 03. 2024 - 21:39

Hokejisté HC Olomouc prohráli v utkání předposledního 51. kola základní části extraligy v Mladé Boleslavi nula dva. Kapitán Jiří Ondrušek odehrál 1000. soutěžní zápas v dresu Hanáků.

Úvodní dějství přineslo jen minimum vzruchu před oběma brankami. Ani jednu z možností včetně přesilových her ani jeden z týmů nevyužil, proto skončila první třetina bez branek. Ve 23. minutě se domácí dostali do vedení. Ve 33. minutě si první početní výhodu zahráli i hosté, možnosti Pláška a Musila však zlikvidoval gólman Růžička. Nedlouho po skončení přesilovky zaskočil Sedláčka odražený puk u zadního hrazení, skokem před branku však Rohdinovi značně ztížil zakončení a stav se nezměnil. Do třetí části si domácí přenesli většinu čtyřminutové přesilovky po Nahodilově faulu vysokou holí a využili toho ke vstřelení druhé trefy. V 47. minutě sice dostal kotouč do branky Macuh, ale po trenérské výzvě Středočechů a zkoumání videa rozhodčí gól kvůli nedovolenému bránění brankáři neuznali. Další komplikace už domácí nepřipustili, Růžička nepřišel o nulu ani v dlouhé závěrečné power play Kohoutů.

„My jsme nevstřelili branku, to se pak těžko vyhrává. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, které jsme však bohužel neproměnili. Ani jsme neměli tolik přesilovek, abychom si v nich pomohli. Paradoxně jsme sami dostali gól v oslabení, prohrávali jsme nula dva a potom to bylo těžké. Škoda toho gólu, který nebyl uznaný, to by nás možná vrátilo trošku do zápasu, ale bohužel. Další porážka není s ohledem na blížící se předkolo příjemná, ale v neděli máme ještě jeden domácí zápas a já věřím, že to bude něco úplně jiného a vstřelíme i nějaké branky,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Malínek (Závora, Lintuniemi), 42. Lantoši (O. Roman, Järvinen). Rozhodčí: Úlehla, Sýkora – Klouček, Hnát. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2871

Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Bernad, Čech, Pavlík, Lintuniemi, Štibingr, Vlasák – Skalický, Roman, Lantoši – Stránský, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Gardoň – Malínek, Závora, Zvagulis. Trenéři Král, Havíř a Pletka.
HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Škůrek, Mareš – Plášek, Macuh, Navrátil – Kunc, Anděl, Bambula – Klimek, Musil, Orsava – Káňa, Nahodil, Kusko. Trenér Jan Tomajko.

Další články