Zde může být vaše reklama.

Druhá prohra v řadě Hokejisté HC Olomouc padli doma se Spartou

Hokejisté HC Olomouc padli doma se Spartou

foto: Petr Pelíšek

16. 02. 2024 - 20:39

Ve 45. extraligovém kole měli hokejisté HC Olomouc doma za protivníka pražskou Spartu. Mora silného soupeře trápila, dvakrát se jí povedlo srovnat, ale potřetí už ne.

Do vedení šli hosté, v 9. minutě dal branku Irving. Ale záhy bylo srovnáno, dvě minuty poté skóroval Anděl. V prostředí části zápasu pak byla Sparta aktivnější, Mora se z tlaku vymanila jen při dvou přesilovkách, ale ty nesehrála dobře. A nakonec dostala druhou branku, když chybu v rozehrávce ztrestal Řepík. Na začátku poslední třetiny pak bylo srovnáno, když se podruhé v utkání trefil Anděl. Ale rozhodnuto ještě nebylo. V dvaapadesáté minutě šli hosté potřetí v utkání do vedení.

„Byl to dobrý zápas. Připravili jsme se na něj, byl to boj. Rozhodly chybičky. Postupně se do toho dostali i diváci, byl to boj o každý kousek ledu. Měli jsme nějaké šance, trefili břevno. Ale bohužel, byla tam ta chyba, to k tomu patří. Byl to skvělý zápas v dobré atmosféře,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc. „Součásti hokeje jsou i ty chyby. Dřeli jsme, bojovali jsme, měli jsme i nějaké šance. Bylo to těžké, ale myslím, že zápas měl výbornou úroveň. Každý tam odvedl maximální práci,“ podotkl.

„Jsem rádi, že jsme vyhráli a mohli navázat na výkon, který byl zlepšený, než proti Plzni. Víme, že Olomouc je doma silná, nepříjemná, v posledních deseti zápasech nejlepší v lize. Byli jsme na to připravení, dobře připravení a myslím, že jsme viděli dobrý zápas. Byly tam dobré souboje, jsem rádi, že jsme vyhráli,“ uvedl Pavel Gross, trenér Sparty Praha.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:1,1:2)

Branky a nahrávky: 11. Anděl (Orsava, Černý), 43. Anděl (Plášek) – 9. Irving (Forman, Sobotka), 39. Řepík, 52. Hrabík (D. Vitouch), 60. Forman. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Kajínek, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, Rutar, Sirota, Černý, Švrček, Rašner – Navrátil, Macuh, Kunc – Bambula, Nahodil, Klimek – Musil, Knotek, Kusko – Orsava, Anděl, Plášek. Trenér Jan Tomajko.
Sparta: Kořenář – Moravčík, Kempný, Irving, Beaudin, Mozík, Němeček, Mikliš – Řepík, Sobotka, Forman – Chlapík, Lajunen, Buchtele – Kousal, Najman, Konečný – Kassian, Vitouch, Hrabík. Trenér Pavel Gross.

Další články