Zde může být vaše reklama.

Třetí prohra v řadě Hokejisté HC Olomouc padli těsně s Třincem

Hokejisté HC Olomouc padli těsně s Třincem

foto: Petr Pelíšek

28. 12. 2023 - 20:30

Hokejisté HC Olomouc měli ve 31. extraligovém kole doma za soupeře Třinec. Slezané přijeli na Hanou po sérii tří porážek v řadě, Hanákům se rovněž nedařilo, takže šlo o důležitý zápas pro oba celky.

V první třetině se Mora dlouho nemohla vymanit z třinecké optické převahy. Pomohla k tomu až první vyloučení zápasu. Hrálo se čtyři na čtyři, běžela 15. minuta a Olomouc poslal do vedení Černý. Za další tři minutky ale hosté srovnali. V prostřední periodě pak byli Hanáci aktivnější, než jejich soupeř, ale na stavu se nezměnilo nic. Stalo se tak až na začátku třetí dvacetiminutovky. Menšík dostal menší trest a Třinec přesilovku využil. Mora se pak snažila srovnat, ale nepovedlo se i přes dlouhou power-play.

„I když jsme prohráli, tak to byl lepší výkon, než v předchozích zápasech. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ale proti Třinci musíte mít lepší úspěšnost. Náš výkon byl výborný, rozhodly jen nějaké malé detaily, ve kterých byl soupeř lepší, na rozdíl od nás si třeba pomohl přesilovkou. Ale výkon byl dobrý, takto musíme pokračovat,“ uvedl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

„Výborná divácká kulisa a také výborná kvalita utkání, žádná vánoční selanka. Domácí byli velice nepříjemní až do posledních třetin. Oba týmy se potřebovaly zbavit jha proher a nám se to podařilo. I přesto, že se nám nedaří dávat góly, tak bylo důležité, že jsme je dnes nedostavili,“ řekl trenér Třince Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Černý – 18. Holinka (Hrehorčák), 45. Roman (Jeřábek, Nestrašil). Rozhodčí: Obadal, Staňo – Frodl, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Švrček, Černý, Rašner, Rutar, Mareš – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Macuh, Musil – Klimek, Anděl, Menšík. Trenér Jan Tomajko.
Třinci: Mazanec – Smith, Marinčin, Jeřábek, Kundrátek, Polášek, Adámek, Nedomlel – Voženílek, Roman, Růžička – Pánik, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Holinka, Kurovský – Dravecký, Čacho, Haas. Trenér Zdeněk Moták.

Další články