Zde může být vaše reklama.

Mají tři body Hokejisté HC Olomouc Plzeň porazili

Hokejisté HC Olomouc Plzeň porazili

foto: Petr Pelíšek

22. 01. 2023 - 19:42

Ve 40. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Plzni. A úkol měli jediný, odčinit páteční debakl jedna ku osmi s Litvínovem. To se povedlo, Mora vybojovala tři body.

V prvních deseti minutách se spíše vylučovalo, než hrál hokej. Bylo to za fauly, šarvátky i bitky. Mora z toho vytěžila docela dlouhou přesilovku. A povedlo se využít, když první branku zápasu dal Nahodil, to bylo v čase, kdy měli domácí výhodu dvou hráčů v poli. Jenže náskok pak Mora ztratila v úvodu prostřední dvacetiminutovky. Trvalo to pak jen chvilku a zase ho měla zpět. V polovině utkání se trefil Mareš. Náskok jedné branky Hanáci udrželi do druhé sirény. A krátce po startu třetí periody to bylo o dva. V přesilovce dal gól Nahodil. Hostům se ještě povedlo v power-play snížit, ale to bylo vše.

„Po pátečním zápase jsme potřebovali vstoupit do utkání dobře. Chtěli jsme jednoznačně vyhrát. V první třetině to měli určitě parametry play-off, bylo tam hodně soubojů, bitka. Zasloužili jsme si aktivitou vedení. Rozhodly přesilovky, pak se nám to trošku zkomplikovalo v závěru, když jsme dostali druhou branku. Bylo to podpořené dobrým výkonem gólmana. A divákům patří dík za podporu,“ řekl Boris Žabka, asistent trenéra HC Olomouc. . „Oba týmy věděly, že to bude o soubojích a my jsme se na to připravovali. Vstup do utkání se nám povedlo, i když jsme tam mohli dát více branek, přesilovek bylo dost,“ podotkl.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Nahodil (Plášek, Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil) - 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek). Rozhodčí: Mrkva, Cabák – Hlavatý, Leder. Vyloučení: 8:7, navíc 5 min. Škůrek, Kusko – 5 min. Bitten, Metrl, 5 min. + do konce Baránek a Hrabík. Využití: 2:0. Diváci: 4019.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, Rutar – Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Plášek, Knotek, Bambula – Kunc, Kusko, Olesz. Trenér Jan Tomajko.
Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, Lang. Trenér Petr Kořínek.

Další články