Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc podlehli Liberci

Hokejisté HC Olomouc podlehli Liberci

foto: Petr Pelíšek

27. 02. 2024 - 21:03

Poslední hrací týden základní části extraligy zahájili hokejisté HC Olomouc domácím zápasem proti Liberci. Hanákům se v 50. kole nepovedlo navázat na výhru z Hradce Králové.

Domácí se do zápasu dostávali pozvolněji, Liberec byl živější a lépe bruslil. To se projevilo i v první přesilovce, kterou Mora měl. Nepovedlo se v ní téměř nic. Ale to nakonec Hanáky mrzet nemusel, ještě v první periodě je poslal do vedení Orsava. Ten byl při chuti i nadále, krátce po startu prostřední dvacetiminutovky právě on zvyšoval na dva k nule. Jenže náskok v této pasáži už domácí udržet nedokázali. Libereckým se totiž podařilo srovnat. A mohlo se začínat znovu. Začátek poslední třetiny se povedl lépe hostů, kteří se poprvé v utkání dostali do vedení. To zápas rozhodlo. Mora pak inkasovala v oslabení. V závěru to potom ještě zkusil v šesti, ale při power-play dali hosté pátou branku.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 17. Orsava (Klimek, Rašner), 22. Orsava – 31. Rychlovský, 39. Vlach (Zachar), 43. Rychlovský (A. Najman, Flynn), 53. Rychlovský, 57. Bulíř. Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 4196.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Škůrek, Mareš – Kunc, Nahodil, Navrátil – Káňa, Anděl, Bambula – Klimek, Musil, Orsava – Chmielewski, Knotek, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Liberec: Hrenák – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Galvas – Rychlovský, Filippi, Faško-Rudáš – Flynn, Najman, Kel. Klíma – Birner, Bulíř, Hawryluk – Vlach, Šír, Zachar. Trenér Filip Pešán.

Další články