Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra Hokejisté HC Olomouc podlehli Spartě

Hokejisté HC Olomouc podlehli Spartě

foto: Petr Pelíšek

20. 12. 2022 - 20:18

V devětadvacátém extraligovém kole hráli hokejisté HC Olomouc doma proti pražské Spartě. Mora soupeře chvílemi přehrávala, ale prohrála nejtěsnějším rozdílem.

Do vedení šla v Olomouci Sparta. Stalo se tak v 8. minutě, když hosté proměnili přesilovou hru. Pak došlo na velké šance Mory, dvě největší měl Nahodil. Ale proměnit se nepovedlo nic. Těsný náskok si Pražané drželi i po čtyřiceti minutách hry, ale mohlo to být jinak. Mora hrála dvě přesilovky. No a v té druhé měl velkou možnost ke skórování Plášek, ovšem brankář Kováře se mu překonat nepovedlo. Hanáci bojovali dál, byli aktivní, soupeře přestříleli. Ale dát branku se jim tentokrát nepodařilo.

„Byl to naprosto vyrovnaný zápas, Sparta byla o ten gól lepší. My jsme bohužel branku nedali, takže jsme nemohli vyhrát, i když šance jsme měli. Příště musíme dát alespoň gól. Nevyšly nám ani přesilovky, i když jsme tam tutovou šanci také měli. Je to škoda,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Málo jsme ve třetí třetině chodili do předbrankového prostoru, tam jsme měli být lepší. Vrátili se nám někteří hráči po pauze, ale musejí se do toho teprve dostat, chyběli třeba měsíc,“ podotkl.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Tomášek (Moravčík). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4798.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rutar, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, Černý – Bambula, Knotek, Orsava  – Klimek, Nahodil, Musil – Plášek, Kunc, Navrátil – Kusko, Strapáč, Olesz. Trenér Jan Tomajko.
HC Sparta Praha: Kovář – Moravčík, Jandus, Polášek, Mikliš, Němeček, Krutil, Tomek – E. Thorell, Horák, Tomášek – Forman, Sobotka, Řepík – Buchtele, Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Dvořáček. Trenér Miroslav Hořava.

Další články