Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra doma Hokejisté HC Olomouc podlehli Třinci

Hokejisté HC Olomouc podlehli Třinci

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2023 - 21:10

Hokejisté HC Olomouc už nejsou doma neporaženi. V 5. extraligovém kole podlehli Třinci. Vyrovnané utkání rozhodla první třetina, kterou hosté vyhráli o gól.

Mora proti úřadujícímu mistrovi a svému bývalému trenérovi nezačala tak, jak by si přála. V první třetině se nepovedlo dvakrát uhlídat Voženílka a prohrávala o dvě branky. Chvilku po té druhé snížil Knotek. A tak skončila první třetina. V té druhé se Hanákům dařilo, Třinec předčili. A byli blízko minimálně vyrovnání. K tomu stačilo, aby Nahodil proměnil trestné střílení za faul na Orsavu. Leč nepovedlo se. A když pak v polovině poslední dvacetiminutovky odskočili hosté už na rozdíl tří branek, zdálo se být hotovo. Ovšem zdaleka nebylo. Mora nesložila zbraně a nic nevzdala. V 56. minutě dal druhou domácí branku Kucsera. Olomoucký tlak pak rostl, umocnila ho ještě power-play. V té dal na tři čtyři Kusko. Bylo to pětačtyřicet sekund před koncem, ale v těch už se znovu skórovat nepodařilo.

„Do zápasu jsme nevstoupili příliš dobře, první třetina nebyla taková, jaká by měla být. Skoro každý souboj jsme prohráli, soupeř nás přetlačil u mantinelu. Hráli jsme málo s pukem, nebyli jsme agresivní. Od druhé třetiny to bylo lepší, ale my musíme vydržet celý zápas, protože čtyřicet minut nestačí. Je to do dalšího zápasu takové ponaučení," řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Knotek (Kunc, Sirota), 56. Kucsera (Sirota, Macuh), 60. Kusko (Řezníček) – 6. Voženílek (Kundrátek, Nestrašil), 17. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek), 43. Daňo (Polášek), 51. Vrána (Nedomlel). Rozhodčí: Šír, Obadal – Axman, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4893.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Rašner, Švrček – Klimek, Nahodil, Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Kunc, Knotek, Navrátil – Menšík, Macuh, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin, Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek – Daňo, Voženílek, Růžička – Pánik, Vrána, Hudáček – Nestrašil, Roman, Hrehorčák – Dravecký, Čacho, Kurovský. Trenér Zdeněk Moták.

Další články