Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc podlehli Varům

Hokejisté HC Olomouc podlehli Varům

foto: Petr Pelíšek

29. 01. 2023 - 19:25

Ve 43. extraligovém kole hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Karlovým Varům. Vyrovnaný zápas skončil výhrou hostů, kteří kuriózně rozhodli v poslední sekundě třetí třetiny.

V první třetině byla o něco aktivnější Olomouc, ale největší šanci měli hosté. Ovšem nebezpečný brejk Varů i následnou dorážku Hanáci ustáli. V úvodu druhé periody se už Mora dostala do vedení, obstaral ho přesnou trefou Plášek. Nevydrželo dlouho, hostům se povedlo po šesti minutách srovnat. Chvíli poté se pak Vary dostaly do vedení. Ale Mora dvě a půl minut před druhou sirénou srovnala. V přesilovce skóroval Rašner. Vyrovnaný boj pokračoval i ve třetí třetině. Začala ji lépe Mora. Hrálo se osmadvacet sekund a vedené na olomouckou stranu vrátil Káňa. Pak se Hanáci museli bránit v oslabení. A Varům se povedlo z přesilovky vyrovnat. Sedm minut před vypršením řádné hrací doby měla výhodu jednoho hráče v poli Olomouc. Ovšem hosté se ubránili. Zabodovat se nakonec Hanákům nepovedlo, v poslední sekundě inkasovali.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas, se šancemi na obou stranách. Koncovka, to by se nám nemělo vůbec stávat. Myslím, že jsme ztratili body,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Vyrovnaná utkání teď nevyhráváme, nemáme konzistentní výkony, není to úplně ono, musíme se z toho poučit. Blíží se konec sezony, musíme se zlepšit. Nedělal bych z toho nějakou vědu, ale něco si k tomu řekneme,“ podotkl.



HC Olomouc – Energie Karlovy Vary 3:4 (0:0,2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Plášek (Kusko), 38. Rašner (Olesz), 41. Káňa – 28. Kohout (Redlich), 36. Beránek (Černoch), 47. Gríger (Rachůnek), 60. Kohout (Jiskra). Rozhodčí: Hribik, Obadal – Ondráček, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3927.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Černý, Švrček, Řezníček – Káňa, Knotek, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Klimek, Kučera, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar. Trenér Jan Tomajko.
K. Vary: Lukeš – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout. Trenér David Bruk.

Další články