Zde může být vaše reklama.

Předkolo play-off Hokejisté HC Olomouc podruhé podlehli Liberci

Hokejisté HC Olomouc podruhé podlehli Liberci

foto: Petr Pelíšek

10. 03. 2024 - 19:46

Čtvrtým zápasem pokračovala série předkola play-off mezi HC Olomouc a Bílými Tygry Liberec. Hanáci v něm chtěli proměnit druhý postupový mečbol. Což se nepovedlo a série bude pokračovat.

Začátek zápasu domácí moc nezachytili. Už ve 2. minutě, přesně po pětašedesáti sekundách, totiž inkasovali. Ale poměrně rychle se zvedli. Srovnat Mora mohla v přesilovce pět na tři, ale tu Liberečtí ubránili velmi dobře. Paradoxně pár sekund poté, co byli v plném počtu, však Nahodil srovnal. Pak se trošku zvedla nervozita na hrací ploše prakticky po každém přerušení hry došlo k mírným strkanicím. Po nerozhodně první periodě se na začátku druhé dostali zase do vedení hosté. Po domácí chybě ujel Klíma a zavěsil. Ale záhy bylo opět srovnáno. Mora se ubránila v oslabení a pak dal na 2:2. Jenže pak se zase dostali do vedení Tygři, když se jim povedlo proměnit přesilovku. Na přelomu druhé a třetí třetiny pak hrála přesilovku také Olomouc. Využít se ji nepovedlo a po jedenaosmdesáti sekundách dal Liberec čtvrtou branku. Netrvalo dlouho a Hanáci šli zase na kontakt. V poslední minutě pak hosté pečetili výhru pátou brankou.

„Za mě další z extrémně vyrovnaných zápasů. Oba týmy tomu dávají to, co mají. Ustáli jsme dvě oslabení ve třech, pomohli si přesilovkou a pak rozhodli do prázdné,“ řekl Filip Pešán, trenér Liberce.

„Hrozně brzy jsme prohrávali, neustále dotahovali, to stálo hodně sil. Přesilovkou jsme si nepomohli, měli k tomu tři vyloučené v útočném pásmu. To byly věci, které rozhodly ve prospěch Liberce,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Je to týmový sport, kdo dá gól, to je jedno. Třeba se ti další střelci prosadí v pátém zápase,“ uvedl kouč Mory.

HC Olomouc – HC Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil, 28. Rutar (Orsava, Káňa), 47. Škůrek (Rutar) – 2. Najman (Flynn), 25. Kel. Klíma (Zachar, Ivan), 36. Birner (Knot), 42. Bulíř (Birner, Melancon), 60. Faško-Rudáš. Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 5362. Stav série: 2:2.

HC Olomouc: Sedláček – Sirota, Rutar, Ondrušek, Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, Musil, Orsava – Plášek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Macuh, Bambula – Kusko, Knotek, Klimek. Trenér Jan Tomajko.

Liberec: Hrenák – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi, Faško-Rudáš – Rychlovský, Najman, Flynn – Birner, Bulíř, Hawryluk– Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenér Filip Pešán.

Další články