Zde může být vaše reklama.

Domácí výhra Hokejisté HC Olomouc porazili Liberec

Hokejisté HC Olomouc porazili Liberec

foto: Petr Pelíšek

20. 11. 2022 - 19:21

V jedenadvacátém kole extraligy měli hokejisté HC Olomouc doma za protivníka Liberec. Po bezbrankové první periodě si Hanáci došli pro všechny tři body.

Olomoučtí začali zápas skvěle. Bylo jich plné hřiště, na libereckou bránu se valil jeden útok za druhým. Ovšem bylo to bez brankového efektu. Vstupní tlak Mory pak otupila první komerční přestávka a následná přesilovka hostů. Pak už se duel v poli srovnal. I začátek prostřední části zápasu měla Mora povedený. A tentokrát to potvrdila i gólem. Muselo ho potvrdit video, ale platil. Dal ho Kunc. Pak hráli domácí přesilovku, bylo to bez využití. Chvíli poté se hostům povedlo srovnat. Vedení si Hanáci vzali rychle zpět. V přesilovce skóroval Dujsík. V úvodu poslední třetiny Mora náskok utužil. Bylo to z přesilovky pět na tři a trefil se kapitán Ondrušek. Hosté pak chtěli v závěru zabojovat o zvrat, ale při jejich power-play trefil do prázdní Nahodil a bylo hotovo.

„My jsme začali dobře, na rozdíl od předchozích dvou zápasů. I když to bylo po první třetině nula nula, tak jsme si nějaké příležitosti vytvořili. A to nám vydrželo celý zápas. Pomohly nám přesilovky, ale i za rovnovážného stavu jsme hráli dobře. Hráče musím pochválit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Kunc, 34. Dujsík (Nahodil, Ondrušek), 47. Ondrušek (Nahodil, Navrátil), 58. Nahodil (Bambula)  - 27. Ordoš (Filippi, Frolík). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:5, navíc Jelínek 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4390.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Mareš, Rašner, Škůrek, Dujsík, Švrček, Řezníček, Rutar – Káňa, Knotek, Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Kunc, Menšík, Navrátil – Mácha, Anděl. Trenér Jan Tomajko.

Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Dvořák, Kolmann – Birner, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Najman, Flynn – Šír, Jelínek, Rychlovský. Trenér Patrik Augusta.

Další články