Zde může být vaše reklama.

Mají další body Hokejisté HC Olomouc porazili po nájezdech Vítkovice

Hokejisté HC Olomouc porazili po nájezdech Vítkovice

foto: Petr Pelíšek

02. 10. 2022 - 19:57

V sedmém extraligovém dějství hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Vítkovicím. Mora derby zvládla na bodový zisk. Výhru po samostatných nájezdech trefil Nahodil.

Mora vstoupila do derby velmi dobře. A mohla jít do vedení, ale Klimek ve velké šanci nedokázal poslat puk správným směrem. Což ho moc mrzet nemuselo, protože v 9. minutě si dal repete a to už se mu povedlo vítkovického brankáře překonat. Náskok Hanáků se pak zvýšil na začátku druhé periody. To ujeli dva na jednoho Rutar s Bambulou a druhý jmenovaný zavěsil. Pak hráli hosté první přesilovku v utkání a povedlo se jim ji využít. Takže to zase bylo jen o gól. Ve 36. minutě hosté proměnili v gól další početní výhodu a začínalo se znovu. Ještě do pauzy si Mora vzala vedení zpět. Při hře čtyři na čtyři se trefil Ondrušek. V poslední třetině drželi domácí náskok jedné branky sedm minut. Pak trestné střílení proměnil Bukarts. Šest minut před vypršením řádné hrací doby šli hosté poprvé do vedení. Podařilo se jim proměnit třetí přesilovku v utkání. Srovnáno bylo z kraje 58. minuty. Mora sáhl k power-play. A vyšlo to. Na čtyři čtyři srovnal Orsava. Následovalo prodloužení. V tom se nic na světelné tabuli, kromě úbytku času, nezměnilo. Takže došlo na samostatné nájezdy. Ten rozhodující dal Nahodil.

„Atmosféra byla výborná, fanoušci nám opravdu pomáhají. Uděláme maximum proto, aby chodili dál. Zápas se pro nás vyvíjel dobře, ale pak byla cítit síla Vítkovic. Myslím, že jsme byli šťastnější pro tu obětavost, která tam je. Už dlouho jsem neviděl takto obětavý tým. Začátek sezony je pro nás důležitý, moc si toho vážíme, doufám, že v tom budeme pokračovat,“ řekl asistent trenéra HC Olomouc Boris Žabka.

HC Olomouc – Vítkovice 5:4 po s. n. (1:0, 2:2, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Klimek (Švrček), 23. Bambula (Rutar), 39. Ondrušek (Menšík, Orsava), 58. Orsava (Nahodil, Káňa), rozhodující nájezd Nahodil   – 27. Bukarts (Mikuš), 36. Lakatoš, 47. Bukarts (tr. střílení), 54. Krieger (Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:3. Diváci: 4884.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – Káňa, Musil, Orsava – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Kusko, Anděl, Strapáč. Trenér Jan Tomajko.

Vítkovice: Stezka – Mikuš, Prčík, Koch, Raskob, Gewiese, Kovář, Stehlík – Kalus, Marosz, Lakatoš  – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Bukarts, Krieger, Dej – Lednický, Chlán, Maciaś. Trenér Miloš Holaň.

Další články