Zde může být vaše reklama.

Další výhra doma Hokejisté HC Olomouc porazili Vary

Hokejisté HC Olomouc porazili Vary

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2023 - 20:30

Hokejisté HC Olomouc hráli ve třetím extraligovém kole doma proti Karlovým Varům. Po bezbrankové první periodě se nakonec povedlo Moře, která byla střelecky aktivnější, soupeře přetlačit a vybojovat tři body.

Hanáci na soupeře vletěli, v první periodě Vary přehrávali, jenže dát branku se jim nepodařilo. Nepomohly k tomu ani dvě přesilovky. A tak se šlo poprvé do šaten za stavu nula k nule. V prostřední části zápasu bylo vyloučených vice na obou stranách, domácí Knotek a hostující Stříteský dokonce na pět minut za potyčku. Ale góly padaly jen v době, kdy byly oba celky v plném počtu. Nejprve šli do vedení hosté. Ovšem potom už strhla Mora vývoj na svou stranu. Chvíli po polovině zápasu srovnal na 1:1 Navrátil. A tentýž hráč pak do druhé sirény skóroval ještě jednou. Hanáci po dvou třetinách Vary jasně přestříleli. Jenže výsledkově už to tak jasné nebylo. V poslední třetině se hostům povedlo vyrovnat a pak šli do vedení, pokaždé to bylo z přesilovek. Drama gradovalo. Necelých pět minut před konec řádné hrací doby dorovnal skóre Řezníček. Pak hrála Mora přesilovku. A chvíli dokonce pět na tři. Proměnit se povedlo. Čtvrtou domácí branku dal Knotek. Nakonec to byla trefa vítězná.

"V první třetině jsme měli trochu navrch, v jejím závěru jsme ale udělali nějaké chyby a soupeř ukázal svoji sílu. V divoké třetí třetině ukázala obě mužstva, v čem jsou silná. Přelévalo se to z jedné strany na druhou. Po skvělém závěru jsme šťastnější, musím vyzdvihnout charakter mužstva za to, jak jsme utkání překlopili znovu na naši stranu," řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 31. Navrátil (Klimek), 39. Navrátil (Macuh, Kucsera), 56. Řezníček (Kunc, Navrátil), 58. Knotek (Orsava, Musil) – 22. Gríger (Mikyska, Rachůnek), 53. Plutnar (Kružík, Hladonik), 54. Rachůnek (Stříteský). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 5:7, navíc Knotek – Stříteský (oba 5 min.). Využití: 1:2. Diváci: 4229.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rutar, Sirota, Škůrek, Švrček, Řezníček – Musil, Nahodil, Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek, Navrátil – Kucsera, Macuh, Kunc. Trenér Jan Tomajko.
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Havlín, Dlapa, Pulpán, Mikyska, Stříteský, Krajčík – Hladonik, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Kofroň, Procházka. Trenér David Bruk.

Další články