Zde může být vaše reklama.

Mají dva body Hokejisté HC Olomouc porazili Vítkovice po prodloužení

Hokejisté HC Olomouc porazili Vítkovice po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

19. 11. 2023 - 20:15

Ve 20. kole extraligy měli hokejisté HC Olomouc doma za soupeře Vítkovice. Po první třetině se zdálo, že v poklidu zvítězí, vedli dva nula. Ale nakonec Hanáci brali jen dva body za výhru po prodloužení.

První třetina se Olomouckým, kteří nastoupili vzhledem k army zaměření utkání v maskovacích dresech, povedla. V 9. minutě otevřel skóre Kusko, třiadvacet sekund před první přestávkou pak zvýšil na dva k nule Orsava. A zdálo se, že náskok dvou branek dá Moře potřebný klid a v pohodě duel zvládne. Ale všechno bylo jinak. V prostřední části hry moc šancí k vidění nebylo. Gól padl jen jeden a bylo to do olomoucké brány. Na začátku 39. minuty se hostům povedlo proměnit přesilovku. To dalo ráz poslední dvacetiminutovce, ve které se hosté snažili srovnat. Nakonec se jim to povedlo při power-play. V řádné hrací době skončil duel dva dva a šlo se do prodloužení. V tom trefil druhý bonusový bod pro Moru Ondrušek.

"Po minulém zápase jsme chtěli, aby chlapci měli stále hlavy nahoře. Bylo důležité, že jsme na začátku utkání byli produktivní. Chtěli jsme co nejvíce trávit čas v útočném pásmu, chtěli jsme střílet, aby byl soupeř co nejdále od naší brány, což se nám první třetinu dařilo. Ve druhé  byly šance na obou stranách. Byla však chyba, že dvojice útočníků zůstala v oslabení dlouho na ledě a Vítkovice daly gól. Třetí část byla vyrovnaná, měli jsme možnost skórovat do prázdné. V závěru jsme měli šance v přesilovce, nakonec jsme gól dali. Za dva body jsme rádi, ale mohly být tři," řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 3:2 po prodl. (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Kusko (Bambula), 20. Orsava (Macuh, Mareš), 62. Ondrušek (Bambula) – 39. Kotala (Bukarts, Mikuš), 58. Krieger (Bukarts, Kalus). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 5116.

HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, Mareš – Navrátil, Nahodil, Káňa – Bambula, Knotek, Kusko – Orsava, Macuh, Plášek ml. – Klimek, Anděl, Kunc. Trenér Jan Tomajko.
Vítkovice: Klimeš – Grman, Mikuš, Jeřábek, Kovář, Prčík, Auvitu, Zeleňák – Mueller, Krieger, Zdráhal – Lakatoš, Chlán, Kalus – Peterek, Barinka, Bukarts – Fridrich, Dej, Kotala. Trenéři Trnka, Šimíček a Veber.

Další články