Zde může být vaše reklama.

Mají další výhru Hokejisté HC Olomouc přehráli Budějovice

Hokejisté HC Olomouc přehráli Budějovice

foto: Petr Pelíšek

29. 10. 2023 - 19:26

Zápas 15. kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Motoru České Budějovice. Mora po první třetině vedla, náskok neustále držela a zapsala tři body.

Úvod byl ve znamení vzájemného oťukávání. V sedmé minutě došlo k vyloučení na obou stranách, hra čtyř proti čtyřem vliv na změnu stavu neměla. První přesilovka pro Moru pak přinesla brankový efekt. Vedení dal domácí Plášek, byl to jeho první gól po comebacku z ciziny. Vedení mohli domácí navýšit na začátku druhé třetiny, to hráli další přesilovku. Leč nepovedla se jim, naopak sami inkasovali. Ve 31. minutě Olomoučtí znovu vedli, nahození Anděla od modré tečoval Navrátil. Ovšem po dvou minutách se podobným způsobem prosadili i hosté a zase bylo srovnáno. Brankově bohatá perioda pokračovala dál. A znovu to bylo vedením Mory. Orsava zachytil špatnou rozehrávku hostů, našel Nahodila, který nadvakrát překonal budějovického brankáře. Do poslední dvacetiminutovky šli tedy Hanáci s náskokem jednoho gólu. Ten navýšila v šestačtyřicáté minutě, do listiny střelců se zapsal Kusko. Pátou branku pak Hanáci přidali v power-play hostů.

„Začali jsme lépe než minulý zápas, na to jsme se chystali. Bylo to lepší, soustředili jsme se na to, aby střídání byla kratší a byli jsme živější. Góly nebyl úplně krásné, ale takových padá nejvíce. Ceníme si toho, že jsme je dali. Pozitivní je, že jsme využili přesilovku, je to důležité, tím si pomůžeme. Stále jsme vedli, takže jsme byli v relativním klidu. Kluci do toho dali všechno,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Plášek (Řezníček), 31. Navrátil (Anděl, Rašner), 36. Nahodil (Orsava, Rašner), 46. Kusko (Sirota), 60. Macuh - 26. Ordoš, 33. Pýcha. Rozhodčí: Šír, Obadal – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4526.

HC Olomouc: Konrád – Rašner, Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Mareš – Orsava, Nahodil, Káňa – Bambula, Knotek, Kunc – Navrátil, Anděl, Plášek  – Kucsera, Macuh, Kusko. Trenér Jan Tomajko.

České Budějovice: Hrachovina – Pýcha, Gulaši, Vráblík, Štencel, Hovorka, Doudera, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš, Kondelík, Přikryl – Beránek, Pech, Koláček – Toman, Hanzl, Vopelka. Trenér Ladislav Čihák.

Další články