Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Hokejisté HC Olomouc přehráli Kometu

Hokejisté HC Olomouc přehráli Kometu

foto: Petr Pelíšek

26. 11. 2023 - 19:29

Ve 22. kole extraligy hokejisté HC Olomouc zabodovali naplno. Doma si v derby poradili s brněnskou Kometou.

Rušný svižný hokej se hrál na Hané od úvodního hvizdu. Do vedení se dostala Mora, ale nakonec rozhodčí branku neuznali. Pak Kometa trošku domácí přitlačila a z mírné převahy šla po rychlém protiútoku do vedení. Mezírku o defenzivě soupeře ale našla také Olomouc, využil ji Plášek a bylo vyrovnáno. Mora pak šla v prostřední části utkání do vedení. Ve 27. minutě zapadla do brány střela Siroty od modré v přesilovce. Ještě předtím měli domácí štěstí, v oslabení ujel Flek, nedal, a i když byl faulován, nic se nepískalo. Pak měl nějaké šance každý ze soupeřů, ale stav se až do druhé sirény nezměnil. A těsný náskok Hanáci uhájili i v poslední dvacetiminutovce. V závěru pak pečetil třetí brankou do prázdné Kunc.

„Chtěli jsme navázat na předchozí zápasy ve forčekingu, což se nám dařilo. Soupeř si šel do vedení, ale dali jsme branky, otočili to. Je to ubojované, ale pochvalu si zaslouží všichni hráči. Byla to dřina, bylo tam obrovské srdce, obrovská snaha strhnout do na naší stranu. Ve skvělé atmosféře se nám to povedlo, byla to dobrá práce,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

„Tým Olomouce je velice bojovný, výborně forčekoval. I když jsme vedli, tak jsme se nedokázali dostávat do útočného pásma rychleji. Domácí byli bojovnější, s trochou štěstí, které k tomu patří, to ubojovali,“ řekl Jaroslav Modrý, trenér HC Kometa Brno.

HC Olomouc – Kometa Brno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Plášek (Orsava), 27. Sirota (Plášek, Orsava), 60. Kunc – 12. Vincour (Kos). Rozhodčí: Ondráček, Kika – Axman, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, Černý – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Navrátil – Plášek, Macuh, Orsava – Kucsera, Anděl, Kunc. Trenér Jan Tomajko.
Kometa Brno: Lukeš – Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Pospíšil, Cingel, Moses – Vincour, Marcinko, Kos – Flek, Zbořil, Zaťovič  – Kohout, Okál, Kratochvíl – Zembol. Trenér Jaroslav Modrý.

Další články