Zde může být vaše reklama.

Mají tři body Hokejisté HC Olomouc přehráli Mladou Boleslav

Hokejisté HC Olomouc přehráli Mladou Boleslav

foto: Petr Pelíšek

21. 01. 2024 - 19:25

Pořad osmatřicátého extraligového kola poslal hokejistům HC Olomouc do cesty Mladou Boleslav. Hanáci domácí úkol bez větších potíží zvládli a získali tři body.

První třetina skončila bez branek a byl to spíše boj, mnoho šancí k vidění nebylo. To v prostřední části zápasu už to bylo jinak, bylo v ní pořádně rušno. V pětadvacáté minutě dala Mora hned dvě branky, trefy Rutara a Nahodila dělilo dvacet čtyři sekund. Hostům se pak povedlo snížit, když branku Krivošíka muselo potvrdit video. Ale pak Mora opět dvakrát udeřila. Pokaždé to bylo z přesilovek. Nejprve jednu po osmi sekundách proměnil Kunc, pak další po šestnácti Navrátil. Pátou branku pak přidal v signalizovaném vyloučení Švrček. No a pak už se jenom dohrávalo. A šlo jen o to, jestli Mora ještě něco nepřidá hostům na cestu. A přidala. Nejprve dal šestou branku Bambula, pak se ještě trefil Orsava.

„První třetině byla vyrovnaná, šance moc nebyly. Ve druhé třetině nám tam spadly dvě nahození od modré, to se na nás podepsalo. Dostali jsme se na kontakt, ale dostali třetí branku a pak už byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli,“ řekl trenér Boleslavi Richard Král.

„Úvodní třetině po prohře v Liberci, kdy jsme nebyli úplně nejlepší v defenzivě, jsme chtěli hrát více zezadu, což se nám dařilo. Dostali jsme se do vedení, pak to rozhodl třetí gól. Potom už jsme byli v klidy, protože na začátku utkání jsme byli hodně nervózní,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 7:1 (0:0, 5:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Rutar (Navrátil), 25. Nahodil (Rašner, Bambula), 27. Kunc (Kusko, Navrátil), 28. Navrátil (Řezníček, Kunc), 37. Švrček, 45. Bambula (Sirota, Káňa), 54. Orsava (Klimek, Černý) – 27. Roman (Lintuniemi). Rozhodčí: Kika, Cabák – Lederer, Rožánek.  Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 4156.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Černý, Rutar – Kunc, Macuh, Navrátil – Káňa, Nahodil, Bambula – Kusko, Knotek, Orsava – Klimek, Anděl, Musil. Trenér Jan Tomajko.

Ml. Boleslav: Růžička (27. Novotný) – Pyrochta, Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík – Skalický, Fořt, Rohlík – Malát, Roman, Krivošík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Malínek, Pitule, Závora. Trenér Richard Král.

Další články