Zde může být vaše reklama.

Bez vstřeleného gólu Hokejisté HC Olomouc prohráli doma s Kometou

Hokejisté HC Olomouc prohráli doma s Kometou

foto: Petr Pelíšek

06. 09. 2022 - 20:00

První ze dvou přípravných zápasů tohoto týdne hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Kometě Brno. Duel to byl v poli vyrovnaný, větší šance měla Mora. Ale neproměnila žádnou a nakonec hosté vyhráli šťastnou trefou, kterou potvrdili v power-play.

Olomoučtí předvedli proti Kometě velmi dobrý výkon, kterému ovšem chybělo proměnit některou z vyložených šancí. V první třetině měli dobré možnosti Orsava a Kunc, ale Čiliak v brněnské bráně se překonával. Podobné to bylo i v prostředí části hry. To jeli sami na bránu Menšík a Musil, ale vyzrát na gólmana hostů se jim nepovedlo. V poslední periodě začala Mora územní převahou, hrál v tomto časovém úseku i přesilovku, ale střeleckou smůlu se zlomit nepovedlo. Štěstí v tomto směru měla Kometa, když ve 49. minutě zapadl puk z hole Horkého za Konrádova záda. Hanáci se pak tlačili za vyrovnání, ale k tomu nedošlo, naopak v power-play ještě podruhé inkasovali.

„Dvě třetiny to od nás byl velmi dobrý výkon. Vytvořili jsme si spoustu šancí s jediným minusem, že jsme je nevyužili. To zápas hodně ovlivnilo. Pak to rozhodl jeden gól. Ten nás trošku vykolejil, do té doby to nebylo špatné. Nemůžeme říct, že by nás Kometa přehrávala, to asi ne. Ale prostě už to nebylo takové,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Na tréninku se budeme věnovat zakončení, šancí bylo dost, nějaký gól z toho musíme dát. Střel ze slotu bylo hodně, nájezdů také, musíme se tomu více věnovat,“ podotkl.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 49. Horký, 60. Flek (Koblížek). Vyloučení: 1:3.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Dujsík, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš – Orsava, Menšík, Kunc – Musil, Nahodil, Klimek – Bambula, Knotek, Kusko – Kucsera, Anděl, Olesz. Trenér Jan Tomajko.
Kometa Brno: Čiliak – Ščotka, Kundrátek, Ďaloga, Holland, Gulaši, Hrbas, Kučeřík – Zaťovič, Holík, Šalé – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Horký – Kratochvíl, Süss, Vincour – Dufek. Trenér Martin Pešout.

Další články