Zde může být vaše reklama.

Třetí zápas série Hokejisté HC Olomouc prohráli po prodloužení

Hokejisté HC Olomouc prohráli po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

21. 03. 2023 - 22:33

Třetím zápasem dnes pokračovala čtvrtfinálová série play-off extraligy mezi HC Olomouc a Dynamem Pardubice. Poprvé se hrálo na Hané. Duel skončil výhrou hostů po prodloužení.

Poněkud svižnější vstup do utkání měli hosté a v 8. minutě se dostali do vedení. Vydrželo jim to ale jen chvilku, po čtyřech minutách srovnal Bambula. Pardubice šly potom zase do vedení, ovšem Mora opět srovnala. Tentokrát to bylo po dvou minutách a trefil se Knotek. Krátce po první pauze se Mora dostala do vedení. Hostům byl vyloučen na pět minut plus do konce Sedlák a v přesilovce se prosadil Navrátil. Chvilku po polovině řádné hrací doby navýšil olomoucký náskok Musil. A za stavu 4:2 pro Hanáky se šlo i do třetí periody. Ta se hrála jedenapadesát sekund a Pardubice snížily. A pak se jim povedlo srovnat na čtyři čtyři. Čas potom plynul a zápas spěl k prodloužení. V tom rozhodli hosté dvě a půl minuty před jeho závěrem.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 4:5 po prodl. (2:2, 2:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bambula (Klimek), 19. Knotek (Bambula), 22. Navrátil (Plášek), 31. Menšík (Mareš)  – 8. Sedlák (Cienciala), 17. Cienciala (Hyka), 41. A. Musil (Poulíček, Vála), 46. Košťálek (Cienciala), 78. Zohorna. Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc Sedlák 5 min. + do konce. Využití: 1:0. Diváci: 5500. Stav série: 0:3.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček – Káňa, Nahodil, Orsava – Bambula, Knotek, Navrátil – Plášek, Kusko, Musil – Klimek, Menšík, Anděl – Kucsera. Trenér Jan Tomajko.
Pardubice: Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, Kolář, Hrádek – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček. Trenér Radim Rulík.

Další články