Zde může být vaše reklama.

Vyrovnaný duel Hokejisté HC Olomouc prohráli s Kometou

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Kometou

foto: Petr Pelíšek

16. 10. 2022 - 19:27

V 11. extraligovém kole hráli hokejisté HC Olomouc doma s Kometou Brno. Do derby šla Mora z prvního místa v tabulce. A to se jí uhájit nepovedlo, prohrála.

Od začátku se hrál rychlý hokej, hra se přelévala z jedné strany na druhou. O trošku nebezpečnější byli v předbrankovém prostoru hosté, ale poměrně dlouho vydržel bezbrankový stav. Přesně do 12. minuty, ve které šlo Brno do vedení. Nebylo to na dlouho. Pak dostal Mora výhodu první přesilovky v utkání a po ráně Rašnera bylo srovnáno. Hanáci potom měli několik velkých šancí, ale stav už se nezměnil. To až v prostředí části hry. Nejprve vrátil vedení hostům ve 26. minutě Strömberg, pak přidal z přesilovky třetí branku Flek. Ještě do druhé pauzy šla Mora na kontakt. Bylo to z přesilovky, trefil se kapitán Ondrušek. Mora pak bojovala, měla šance na zvrat. Velkou pak v půlce třetí periody, když hrála přesilovku pět na tři. Využít se ji nepovedlo. Minutu a před koncem šli hosté do čtyř, Mora odvolala brankáře, takže měla v poli znovu o dva hráče víc. Ale stav už se nezměnil.

„Měli jsme trošku pomalejší náběh do zápasu. Dostali jsme se do něj až tou přesilovkou. Chtěli jsme pak udělat maximum pro bodový zisk, za poslední třetinu bychom si ho zasloužili. Ale bohužel se to nepovedlo,“ řekl Boris Žabka, asistent trenéra HC Olomouc. „Začátek sezony se nám povedl a uděláme maxim pro to, abychom v tom pokračovali dál. Teď se pokusíme zabodovat v Třinci,“ podotkl.

HC Olomouc – Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Rašner (Škůrek, Kunc), 38. Ondrušek (Konrád) – 12. Kollár (Šalé), 26. Strömberg (Hrbas), 33. Flek (Sallinen, Strömberg). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Rampír, Axman. Vyloučení: 1:6. Využití: 2:1. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík – Káňa, Musil, Kunc – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kusko, Menšík, Kucsera – Olesz, Anděl, Mácha. Trenér Jan Tomajko.

Kometa: Čiliak – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Holland, Hrbas, Gulaši, Kundrátek – Flek, Horký, Holík – Zaťovič, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Sallinen, Kratochvíl. Trenér Martin Pešout.

Další články