Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc prohráli s Kometou

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Kometou

foto: Petr Pelíšek

11. 01. 2023 - 20:33

Předehrávku sedmatřicátého kola hokejové extraligy obstaralo derby mezi HC Olomouc a Kometou Brno. Hanákům se nedařilo v koncovce a prohráli.

V první dvacetiminutovce se diváci nedočkali žádné branky. Oba celky měly nějaké možnosti, více závarů před brankou soupeře si přece jen vytvořila Mora, ale ani v jednom případě se nepovedlo dotlačit puk správným směrem. Urputný boj pokračoval i v prostřední části hry. A opět byla o něco nebezpečnější Mora. Jenže do vedení šla Kometa. Domácí šli do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě a hostům se povedlo přesilovku využít. Pět minut před druhou sirénou měl vyrovnání na holi Kusko, ale nedal. Pak hrála Mora přesilovku, kterou dokončila na startu závěrečné dvacetiminutovky. Využít se ji nepovedlo. Následně měla Kometa dvě velké šance, proměnila až následnou, Flek dal na 0:2. Ale rozhodnuto ještě nebylo. V 50. minutě snížil Plášek. Vzápětí hrála Mora přesilovku. Hosté se ovšem ubránili. Netrvalo dlouho a domácí šli naopak do čtyř. A Kometa přesilovku využila.

„Kometa hrála výborně defenzivně, těžko jsme se prosazovali. Pak jsme prohrávali, museli se tlačit do útoku a hosté toho využívali k brejkům. Ve třetí třetině nám už potom trošku chyběl drajv, už nám chyběla šťáva zápas zlomit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Nebereme to jako krizi. Kluci si potřebují hlavně odpočinout, hodně jich bylo nemocných, pak to samozřejmě není ono. Pauza mezi zápasy se nám nyní hodí, odpočineme si a ještě potrénujeme,“ podotkl.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 50. Plášek (Musil)- 34. Flek (Kučeřík, Šalé), 46. Holík, 59. Kollár. Rozhodčí: Hribik, Pražák – Gebauer, Kis. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 5142.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Černý, Řezníček, Švrček, Rutar – Orsava, Knotek, Bambula – Musil, Kunc, Plášek – Navrátil, Nahodil, Kusko – Olesz, Anděl, Klimek. Trenér Jan Tomajko.
Kometa: Furch – Kučeřík, Kundrátek, Ščotka, Holland, Hrbas, Gulaši, Němec – Pospíšil, Holík, Horký – Zaťovič, Kollár, Flek – Raška I, Zbořil, Šalé – Koblížek, Strömberg, Süss. Trenér Patrik Martinec.

Další články