Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc prohráli s Plzní

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Plzní

foto: Petr Pelíšek

23. 10. 2022 - 19:25

Po páteční výhře nad Litvínovem se hokejisté HC Olomouc představili dnes zase doma v Plecharéně. Ve 14. kole extraligy hráli proti Plzni. Po první třetině vedli, ale v dalších dvou už tahali za kratší konec.

Mora měla povedený vstup do zápasu. Byla pohyblivější a aktivnější než hosté a zaslouženě šla do vedení. To se v 5.minutě trefil od modré Dujsík. Další velmi dobré olomoucké šance zůstaly bez využití. Což se Hanákům vymstilo na začátku druhé třetiny, kdy se hostům povedlo srovnat Mertlem. To hosty lehce nastartovalo, ale po druhé siréně to bylo nerozhodně jedna k jedné. Změnilo se to rychle na startu poslední dvacetiminutovky, ale bylo negativní pro domácí. Po dvaceti sekundách hry šla Plzeň do vedení, které záhy navýšila na rozdíl dvou branek. Pak jel v oslabení sám na brankáře Kusko, leč neuspěl. Potom hráli domácí dvě přesilovky, ale ani jednu se nepodařilo využít. Olomoučtí pak odvolali brankáře, ale místo kontaktní branky dostali čtvrtý gól a bylo rozhodnuto.

„Dobře jsme začali, měli šance, ale dali jsme jen jeden gól. Ve druhé třetině se to vyrovnalo. Pak rozhodl inkasovaný gól na začátku poslední třetiny. Plzeň pak dobře bránila, my jsme si pak ani bohužel nepomohli přesilovkami,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Plzeň 1:4 (1:0, 0:1,0:3)

Branky a nahrávky: 5. Dujsík (Ondrušek, Olesz) – 26. Mertl (Dvořák, Kaňák), 41. Baránek (Zámorský, Kodýtek), 43. Suchý (Zámorský), 58. A. Dvořák (Schleiss). Rozhodčí: Obadal, Stano – Gebauer, Axman. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4335.

HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Černý, Řezníček, Rutar – Orsava, Kusko, Káňa – Navrátil, Nahodil, Klimek – Bambula, Menšík, Kunc – Kucsera, Anděl, Olesz. Trenér Jan Tomajko.

Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss, Kodýtek, Hrabík – Dvořák, Mertl, Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten. Trenér Petr Kořínek.

Další články