Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas přípravy Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

foto: Petr Pelíšek

24. 08. 2023 - 20:07

Ve čtvrtém přípravném utkání hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Vítkovicím. Hanáci dlouho vedli, ale v poslední třetině se hostům povedlo stav otočit.

Mora šla do vedení v první třetině. Bylo to z přesilovky a prosadil se Chmielewski. Pak se bojovalo o každou píď ledu, ale pečlivé defenzivy nějaké větší šance nepřipouštěly. A to platilo i pro hru v nerovnovážném stavu sil na ledové ploše. Skóre se měnilo v úvodu poslední dvacetiminutovky, to se hostům povedlo srovnat na jedna k jedné. To se psala 44. minuta. A dvě minuty padesát sedm sekund před koncem šly Vítkovice do vedení.

„Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Hosté měli v úvodu trošku navrch, ale zvládli jsme to. Pak jsme šli do vedení. V závěru nám možná trošku ubývalo sil, byli jsme trošku pod tlakem. V poslední třetině tam byly dvě chybičky, spíš systémové, které přišly možná z nepozornosti a Vítkovice to využily, hned nás potrestaly. Pak jsme hráli bez brankáře, měli nějaké šance, ale nesrovnali. Byl to dobrý zápas, bylo tam hodně pozitivních věcí. Podíváme se na to, abychom se ještě dál posunuli,“ řekl asistent trenéra Róbert Petrovický.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Chmielewski (Orsava, Ondrušek) - 44. Bukarts (Fridrich), 58. Chlán (Dej, Grman).

HC Olomouc: Konrád – Rutar, Sirota, Černý, Ondrušek, Švrček, Řezníček, Rašner – Musil, Nahodil, Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek, Anděl – Menšík, Macuh, Ministr. Trenér Jan Tomajko.

Vítkovice: Machovský – Raskob, Percy, Mikuš, Grman, Gewiese, Stehlík, Prčík – Lakatoš, Krieger, Káňa – Fridrich, Claireaux, Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – Půček, Přibyl, Krejsa. Trenér Miloš Holaň.

Další články