Zde může být vaše reklama.

Bez bodového zisku Hokejisté HC Olomouc prohráli v Boleslavi

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2023 - 19:48

Jedenačtyřicáté extraligové kolo nebylo pro hokejisty HC Olomouc vydařené. V Mladé Boleslavi se jim nepovedlo vstřelit branku, a když sami čtyřikrát inkasovali, byla z toho porážka.

Po vyrovnaných úvodních minutách šli v polovině první periody do vedení domácí. Branku se jim povedlo dát v přesilové hře. V závěru úvodní dvacetiminutovky měl šanci na srovnání Orsava, ale nedal. Mora tak musela dohánět jednobrankové manko dál. V prostřední části hry měla čtyřminutovou přesilovku pět na čtyři, ale ani ta neměla na vývoj skóre vliv. To se měnilo chvilku po startu třetí třetiny. Domácí se povedlo dát druhou branku. A to už nebylo pro hosty moc optimistické. Když pak přidala Boleslav deset minut před koncem řádné hrací doby třetí branku, bylo už jasné, že Mora pro tentokrát na bodový zisk nedosáhne.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Roman (Lantoši, Pýcha), 42. Najman (Beránek), 50. Klíma (Bičevskis), 53. Lunter (Dvořáček). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2458.

Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský, Bičevskis, Šťastný – Beránek, Najman, Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček. Trenér Jiří Kalous

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek, Knotek, Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil. Trenér Jan Tomajko.

Další články