Zde může být vaše reklama.

Základní část skočila Hokejisté HC Olomouc prohráli v Litvínově

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Litvínově

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2023 - 19:46

Poslední zápas základní části extraligy hráli hokejisté HC Olomouc v Litvínově. Hanáci byli zase oslabeni o několik opor a prohráli. V předkole play-off mají za soupeře Karlovy Vary, sérii rozehrají ve středu doma.

Poslední kolo Tipsport extraligy čekalo Hanáky v Litvínově. Jako první se prosadili domácí, Olomouc však dokázala díky ráně Mareš rychle srovnat. Poté byl k vidění vyrovnaný souboj, až v polovině zápasu ujel Stránský a vrátil Vervě vedení. Hned nato zvýšil náskok Chemiků Hlava v přesilovce. V závěrečném dějství se domácí prosadili ještě dvakrát, opět v přesilovce, a hostům už se vvoj zlomit nepovedlo.

„Pro nás to je krutý výsledek. První třetinu jsme moc aktivní nebyli, ale vydolovali jsme z toho jeden gól. Ve druhé části jsme aktivnější byli, ale dvě zbytečné branky jsme dostali. Především gól na 2:1 byl zbytečný. Pak už se to s námi trošku vezlo, dostali jsme tři branky v oslabení. Tahali jsme za kratší konec,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Stránský, Freibergs) – 8. Mareš (Kusko, Musil). Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Frodl, Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:0, navíc Škůrek 5 plus do konce. Diváci: 3884.

Litvínov: Tomek – Jaks, Demel, Zeman, Freibergs, Strejček, Šalda, Wesley – Hlava, Sukeľ, Kudrna – Zdráhal, Estephan, Stránský – Fronk, Gut, Straka – Helt, Jurčík, Havelka. Trenéři Mlejnek, Reichel a Kočí.
HC Olomouc: Lukáš – Mareš, Škůrek, Galvas, Černý, Řezníček, Rutar – Kusko, Musil, Bambula – Klimek, Strapáč, Kucsera – Anděl, Menšík, Janech – Tomeček, Kučera, Matašovský. Trenér Jan Tomajko.

Další články