Zde může být vaše reklama.

Nevyšlo to Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích

Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích

foto: Petr Pelíšek

15. 02. 2023 - 20:57

Hokejisté HC Olomouc se do zápasové rytmu po reprezentační přestávce nevrátili dobře. Zápas šestačtyřicátého kola ve Vítkovicích prohráli o dvě branky.

Mora začala dobře, nadějné možnosti měli Knotek a Klimek, ale stav se nezměnil. Takže po první siréně to bylo nerozhodně nula k nule. Branky začaly padat až ve druhé třetině. V čase 23:54 našel Mueller volného Kriegera, ten vypálil pod víko a nedal Konrádovi šanci. Zanedlouho dostali domácí k dispozici pětiminutovou přesilovku při vyloučení Rašnera, brzy však síly na ledě vyrovnal Kalus za sekání. Ale ani hra čtyři na čtyři a pokračující domácí přesilovka nepohnuly ukazatelem stavu. Až ve 34. minutě Mora srovnala Marešem. Radost Hanákům nevydržela dlouho. Od modré vystřelil Mueller a domácí zase vedli. Do závěrečné periody vstoupila lépe Olomouc. Jenže záhy inkasovala třetí branku. Mora se potom snažila dvoubrankové manko smazat, ovšem Vítkovice už si výhru dokázaly pohlídat.

„První třetina z naší strany byla dobrá i výborná. Bohužel jsme neproměnili šance. Naprosto jsme selhali v přesilovkách, to rozhodlo, protože Vítkovice mají opravdu výborné hráče, kteří když se dostanou do šancí, tak je promění. Bohužel nebereme žádný bod, nebyl to špatný výkon, ale je to málo,“ řekl trenér Mory Jan Tomajko.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Krieger (Raskob, Bukarts), 38. Mueller (Bukarts), 47. Fridrich (L. Krenželok) – 34. Mareš (Bambula, Nahodil). Rozhodčí: Ondráček, Stano – Rožánek, Synek. Vyloučení: 7:3, navíc Rašner 5 minut plus do konce. Využití: 1:0. Diváci: 5157.

Vítkovice: Stezka – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Kovář, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller – Jarůšek, Krenželok, Lakatoš – Kotala, Lindberg, Kalus – Dej, Chlán, Fridrich Trenér Miloš Holaň.

HC Olomouc: Konrád – Rašner, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Rutar, Černý – Káňa, Nahodil, Bambula – Plášek, Knotek, Navrátil – Anděl, Strapáč, Kučera – Klimek, Kusko, Musil. Trenér Jan Tomajko.

Další články