Zde může být vaše reklama.

Mají jeden bod Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích po prodloužení

Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

01. 10. 2023 - 19:57

Zápas 7. kola přinesl hokejistům HC Olomouc zisk jednoho bodu do extraligové tabulky. Mohlo to ale být lepší, protože ve Vítkovicích vedli už o dvě branky. Nakonec prohráli po prodloužení.

Mora měla zápas velmi dobře rozehraný. Po první třetině to bylo nerozhodně nula k nule. Pak šli sice do vedení domácí, to bylo v polovině řádné hrací doby a z přesilovky čtyři na tři, ale hostům se povedlo ještě do druhé přestávky srovnat a otočit. Nejprve vyrovnal Navrátil, po devětačtyřiceti sekundách strhl vedení na olomouckou stranu Menšík. Když pak na začátku třetí třetiny přidal třetí branku Mory Macuh, zdálo se, že tři body půjdou na Hanou. Jenže nakonec to byl jen jeden. Vítkovicím se povedlo vyrovnat a pak v prodloužení rozhodnout.

„Po předchozích třech prohrách máme alespoň bod. Vítkovice začaly výborně a v první třetině měly spoustu šancí. Kuba Sedláček tam byl vynikající. Na začátku třetí třetiny jsme vedli tři jedna, ale nepochopitelnou nedisciplinovaností přišli o dva body,“ uvedl olomoucký trenér Jan Tomajko.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 4:3 po prodl. (0:0, 1:2, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Chlán (Percy, Lakatoš), 50. Bukarts (Percy, Lakatoš), 54. Chlán (Raskob, Mueller), 63. Bukarts (Percy) – 36. Navrátil (Macuh, Ondrušek), 37. Menšík (Rašner, Anděl), 45. Macuh (Chmielewski, Klimek). Rozhodčí: Mrkva, Stano – Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 0:5, navíc Švrček (Olomouc) 5 minut plus do konce. Využití: 3:0. Diváci: 5009.

Vítkovice: Klimeš – Percy, Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese – Bukarts, Chlán, Mueller – Fridrich, Krieger, Lakatoš – Káňa, Claireaux, Kalus – Dej, Kotala, Lednický. Trenér Miloš Holaň.
HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Rašner, Sirota, Řezníček – Kusko, P. Musil, Orsava – Kunc, Knotek, Navrátil – Chmielewski, Macuh, Klimek – Anděl, Menšík, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Další články