Zde může být vaše reklama.

První zápas série Hokejisté HC Olomouc proti Varům nedohráli

Hokejisté HC Olomouc proti Varům nedohráli

foto: Petr Pelíšek

08. 03. 2023 - 21:02

První zápas série play-off proti Karlovým Varům hráli doma hokejisté HC Olomouc. Zápas, ve kterém Mora po první třetině vedla, nebyl dokončen. Druhá třetině nezačala vzhledem k díře v ledu, to Hanáci vedli 2:0.

Hokejistům HC Olomouc vyšel náramně vstup do zápasu. Rychle se dostali do vedení, už v první minutě, přesněji v padesáté sekundě, se trefil Kusko. Chvíli poté mohl Kusko zvýšit, bylo to po zaváhání hostujícího brankáře a ťuknutí Bambuly, ale stav se neměnil. Ale i k tomu došlo. V přesilové hře dal na dva k nule Musil. Po první periodě Mora vedla o dvě branky. Další část utkání začala se zpožděním, dlouho se čekalo, než se zacelí díra v ledové ploše. Pauza trvala hodinu, pak dvě, nakonec byl zápas ukončen. O tom, jaký bude další postup, rozhodne APK LH nejpozději do čtvrtečních 11.00.

Nejprve se zdálo, že oba celky chtěly pokračovat a zápas dohrát. Také proto se tak dlouho drželi diváci v ochozech. Ale ve finále to bylo jinak. Hosté byli proti, domácí naopak chtěli hrát dál. „Bylo to na blbém místě, kudy chodí hráči střídat. I rozhodčí nebyli přesvědčeni o tom, že lede je bezpečný. Bylo tam podle mě riziko zranění, to si na triko nevezmu,“ řekl Jiří Černoch, kapitán Energie. Jiný názor měl Jiří Ondrušek, kapitán Mory. „Nejprve to vypadlo špatně, nehratelně. Ale pak se to zlepšilo. Podle mě byl led po hodně a půl v pořádku,“ uvedl Ondrušek.

Dál se nehrálo přrávě proto, že se oba kapitáni neshodli. Pak byl rezultát na rozhodčéích. "Tu díru způsobila rolba. Čekalo se, čekalo. Všichni se snažili udělat maximum, aby se hrálo. Ale bohužel ani po té době, co jsme to natahovali, nebyla plocha stoprocentně způsobilá k tomu, aby se zápas mohl bezpečně odehrát. A jelikož šlo o bezpečí kluků, tak jsme se v nějaké shodě rozhodli ukončit zápas,“ řekl hlavní rozhodčí Jakub Šindel.

HC Olomouc- Energie Karlovy Vary 2:0 nedohráno

Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. Musil (Knotek, Orsava). Rozhodčí: Veselý, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0.

HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš – Orsava, Musil, Káňa – Bambula, Knotek, Kusko – Plášek, Klimek, Navrátil – Rutar, Strapáč, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.
Vary: Lukeš – Huttula, Mikyska, Stříteský, Kočí, Havlín, Dlapa, Rohan – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň. Trenér David Bruk.

Další články