Zde může být vaše reklama.

Favorit nezaváhal Hokejisté HC Olomouc si poradili s Litvínovem

Hokejisté HC Olomouc si poradili s Litvínovem

foto: Petr Pelíšek

21. 10. 2022 - 23:23

Hokejisté HC Olomouc se dál drží v horní pasáži tabulky. Mora potvrdila doma v duelu 13.kola extraligy s Litvínovem roli favorita a poslední celek pořadí české elitní soutěže porazila.

Olomouckým hokejistům moc nevyšla první perioda. Hosté dobře bruslili, Moře nenechávali mnoho prostoru. A ve 12. minutě se dostali do vedení.  Hanáci tak museli dohánět. A netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Po pěti minutách druhé periody se trefil Navrátil. A tím se rozjel olomoucký uragán. Mora přidala v prostřední části utkání ještě další tři branky. Postupně se trefili Káňa, Švrček a Dujsík. Před posledního třetinou se to už jevilo jako rozhodnutý zápas, ale ve sportu není nikdy do konce jistého nic. Litvínovu se podařilo dát dvě branky a posledních deset minut to ještě bylo napínavé. Hosté v závěru odvolali brankáře. Ale power-play naopak pomohla Moře, Káňa zavěsil do prázdné a bylo hotovo.

HC Olomouc – Litvínov 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Navrátil (Nahodil), 31. Káňa (Klimek), 38. Švrček (Menšík, Dujsík), 40. Dujsík (Ondrušek, Olesz), 60. Káňa – 12. Zile (Zdráhal, Estephan), 48. Zdráhal (Estephan, Hlava), 50. Zdráhal (Estephan, Š. Stránský). Rozhodčí: Kika, Cabák – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4318.

HC Olomouc: Konrád (21. Lukáš) – Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Černý – Orsava, Anděl, J. Káňa – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kucsera, Menšík, Olesz – Kunc, Kusko, Mareš. Trenér Jan Tomajko.

HC Verva Litvínov: Tomek – Jaks, Zile, Wesley, Strejček, Zeman, Demel, D. Kolář – Hlava, Sukeľ, Š. Stránský – Straka, Estephan, Zdráhal – Abdul, Berka, Kudrna – Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér Vladimír Růžička.

Další články