Zde může být vaše reklama.

Poslední příprava Hokejisté HC Olomouc si v generálce poradili s Trenčínem

Hokejisté HC Olomouc si v generálce poradili s Trenčínem

foto: Petr Pelíšek

08. 09. 2022 - 20:13

Poslední zápas přípravy mají za sebou hokejisté HC Olomouc. Sehráli ho doma v Plecharéně, bylo to proti slovenské Dukle Trenčín. Mora zvítězila o tři branky.

Zápas pro Moru nezačal úplně dobře. Hrálo se totiž teprve třiatřicet sekund, když se Trenčín dostal do vedení. Domácí to ale nikterak nepoznamenalo. Srovnáno bylo v 15. minutě, zajistil to přesnou střelou Bambula. Na začátku druhé třetiny hrála Mora půl minuty oslaben o dva muže v poli, ale situaci bez potíží ustála. Po srovnání počtu hráčů na ledě jel sám na bránu Bambula, ovšem nedal. Pak si chvíli zahrála proti třem také Mora, ale bylo to bez využití. V polovině utkání už Olomoučtí vedlo. Sám na bránu ujel Rašner a povedeným blafákem skóroval. Po minutě pak začali hrát domácí pětiminutovou přesilovku, vytěžit z ní další gól se nezdařilo. Krátce po zahájení poslední dvacetiminutovky jel zase sám na bránu Rašner, úspěšný ale tentokrát nebyl. Pak měl v přesilovce dobrou šanci Orsava, o kousek přestřelil. Další možnost už Hanáci proměnili, na rozdíl dvou branek upravil v 50. minutě Navrátil. Tři minuty před koncem pečetil výhru Olesz.

„Začali jsme špatně, dostali gól. Pak jsme byli nervózní. Dali jsme gól v přesilovce, to je dobrá zpráva. Navíc více branek, což je pozitivní. Skončila nám příprava, příští týden to vypukne,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Dukla Trenčín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Bambula (Orsava, Ondrušek), 30. Rašner (Dujsík), 50. Navrátil (Strapáč), 57. Olesz – 1. Petráš (Čacho)

HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Dujsík, Mareš Švrček, Řezníček, Škůrek, Rašner – Orsava, Menšík, Kunc, Navrátil, Nahodil, Klimek, Bambula, Knotek, Anděl, Kucsera, Strapáč, Olesz. Trenér:Jan Tomajko.

Trenčín: Lacouveé – Nemčík, Martiška, Ulrych, Pietroniro, Ozols, Kupec, Vaňo, Chromiak – Sloboda, Čacho, Petráš, Hudec, Sojčík, Thelin, Razgals, Gaťár, Belluš, Krajčovič, Ferenyi, Stahoň. Trenér Róbert Döme.

Další články