Zde může být vaše reklama.

Dva body z venku Hokejisté HC Olomouc vyhráli po prodloužení

Hokejisté HC Olomouc vyhráli po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

09. 12. 2023 - 10:44

Ve 26. kole Tipsport extraligy hráli hokejisté HC Olomouc v Litvínově. A zápas se jim povedl, o výhře Mory v prodloužení rozhodl útočník Jan Bambula.

Litvínov už po 61 sekundách poslal do vedení Kirk. Ještě do první přestávky Mora srovnala, zařídil to Orsava. Ale z branek to bylo na dlouho dobu všechno. Žádná další už v řádné hrací době nepadla. Takže na řadu muselo přijít pětiminutové prodloužení. V tom šestou výhru z posledních sedmi kol vystřelil Hanákům v čase 60:25 Jan Bambula.

„My jsme neměli dobrý začátek, protože jsme hned po minutě prohrávali o gól. Samozřejmě i po té dlouhé cestě to byla taková studená sprcha. Měli jsme problémy s domácími hráči, rychle k nám přistupovali. Po nějakých deseti minutách jsme to vyrovnali. Ve druhé třetině jsme se do toho dostali, vytvářeli jsme si příležitosti, které jsme neproměnili. Po šedesáti minutách to bylo 1:1. Bod navíc z Litvínova bereme, v této sezóně je to obzvláště obtížné,“ řekl Jan Tomajko, trenér Mory.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 1:2 po prodl. (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kirk (Maštalířský, Abdul) – 15. Orsava (P. Musil, Káňa), 61. Bambula (Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3694.

Litvínov: Zajíček – Demel, Baránek, Baláž, Zile, Šalda, Czuczman, Kočí – Koblasa, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Urban, Gut, Kudrna – Havelka, Jícha, Zygmunt. Trenéři: Mlejnek, Reichel a Kočí.

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek, Nahodil, Navrátil – Káňa, Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek. Trenér Jan Tomajko.

Další články