Zde může být vaše reklama.

To je jízda! Hokejisté HC Olomouc vyhráli v Hradci a jsou v čele

Hokejisté HC Olomouc vyhráli v Hradci a jsou v čele

foto: Petr Pelíšek

14. 10. 2022 - 21:36

Do čela tabulky se vyšvihli hokejisté HC Olomouc. V 10.kole extraligy zvítězili v Hradci Králové, když brankář Jan Lukáš vychytal čisté konto. Tříbodový zisk poslal Hanáky na první místo, navíc mají ještě k dobru dohrávku odloženého zápasu v Karlových Varech.

Mora vyhrála nad Hradce po dlouhé době, naposledy se jí to povedlo v roce 2020. Ale postupně. V každé z třetiny se Hanáci dokázali střelecky prosadit. Do vedení je poslal ve 12. minutě Mácha. Ten nastoupil v této sezoně poprvé v extraligovém zápase. A připsal si premiérový gól v elitní soutěži. Hanáci se pak museli bránit hradeckému tlaku. Ale odolávali bez potíží, také proto, že brankář Jan Lukáš, který v sezoně chytal poprvé, předvedl výtečný výkon, pochytal 41 střel. A k tomu ještě další tři desítky zblokovali jeho spoluhráči. Mora se ale jen nebránila, přidala další údery. Ve 38. minutě dal na dva k nule z přihrávky Káni Nahodil. Domácí to pak tři minuty před koncem zkusili s hrou bez brankáře. Ale toho využila Mora k dalšímu gólu, v 58. minutě pečetil vítězství Navrátil.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili, Hradec jsme do ničeho nepouštěli a byli dobří na puku. Ve druhé třetině nás Hradec chvilkami zatlačil, ale překonali jsme to. Závěr jsme si trochu zkomplikovali vyloučeními, ale ani po nich jsme neinkasovali, což byl základ úspěchu. Dobře jsme hráli oslabení a blokovali střely, bojovností a obětavostí jsme si výhru zasloužili," řekl po uktání Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

Mountfield Hradec Králové – HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Mácha (Anděl), 38. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek), 58. Navrátil. Rozhodčí: Hribik, Horák – Hynek, Hnát. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3896.

Hr. Králové: Růžička – McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Piegl, Nedomlel – Jergl, Kevin Klíma, Okuliar – Lev, Cingel, Smoleňák – Veselý, Koukal, Moravec – Pajer, Štohanzl, Pavlík. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Hamara.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Strapáč, Kunc – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kusko, Menšík, Kucsera – Olesz, Anděl, Mácha. Trenér Jan Tomajko.

Další články