Zde může být vaše reklama.

Devítigólová přestřelka Hokejisté HC Olomouc vyhráli v Kladně

Hokejisté HC Olomouc vyhráli v Kladně

foto: Petr Pelíšek

19. 02. 2023 - 22:08

Hokejisté HC Olomouc vyhráli prodloužení v Kladně. Mora sahala v osmačtyřicátém extraligovém dějství po třech bodech, ale v Kladně nezvládla poslední třetin u. Prodloužení pak naštěstí ano.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, přesto to byla Mora, která se po zásahu Nahodila radovala jako první. Na začátku druhé třetiny zvýšil vedení kohoutů Kusko. Zanedlouho se sice prosadilo také Kladno, opět to byl ale slovenský forvard, kdo Olomouci navrátil náskok. Třetí dějství se Hanákům vůbec nepodařilo, Rytíři se dokonce dostali do vedení, avšak o to je připravil Navrátil. Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém bod navíc pro Olomouc vystřelil Klimek. Hanáci přišli v průběhu zápasu celkově o pět hráčů a pohled na střídačku ke konci duelu nevypadal vůbec dobře. Postupně odstoupili Nahodil, Mareš, Škůrek, Anděl a Ondrušek.

„Věděli jsme, že Kladno hraje na domácím hřišti nepříjemný hokej. Mají výborný forčeking, na což jsme se snažili připravit a ze zabezpečené obrany využívat protiútoky. To se nám dařilo, pomohly nám k tomu přesilovky i špatné střídání soupeře, které jsme proměnili. Do třetí třetiny jsme šli s dvougólovým vedením a možná trochu zbytečně jsme se zatáhli a toho soupeř využil. Hráčům patří velká pochvala za závěr, kdy jsme vyrovnali a zápas otočili. Moc si toho vážíme,“ uvedl asistent trenéra HC Olomouc Boris Žabka.

Rytíři Kladno – HC Olomouc4:5 po prodl.(0:1, 1:2, 3:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Jágr (Plekanec), 45. M. Procházka (Dotchin, Plekanec), 49. Sotnieks (Filip, Cibulskis), 52. Plekanec (Dotchin, Kubík) – 15. Nahodil (Ondrušek), 22. Kusko (Musil), 33. Kusko (Plášek, Káňa), 53. Navrátil, 61. Klimek (Bambula, Černý). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, Svoboda. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 3465.

Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec, Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč. Trenéři: Vejvoda, Skrbek a Mach
HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, Černý – Káňa, Nahodil, Bambula – Plášek, Musil, Navrátil – Klimek, Kusko, Strapáč – Anděl, Menšík, Rutar. Trenér Jan Tomajko.

Další články