Zde může být vaše reklama.

Prohra po nájezdech Hokejisté HC Olomouc zabodovali s Kometou

Hokejisté HC Olomouc zabodovali s Kometou

foto: Petr Pelíšek

23. 02. 2024 - 20:12

Pořad 48. extraligového kola poslal hokejistům HC Olomouc do cesty Kometu Brnu. Hanáci derby na své ledě zvládli na bodový zisk.

První třetina byla vyrovnaná herně, počtem střeleckých pokusů a také branek. Hosty poslal do vedení v 7. minutě Flek. Po třech minutách Mora odpověděla, z přesilovky se trefil Nahodil. Po úvodní dvacetiminutovce to tedy bylo nerozhodně 1:1. V první fázi druhé třetiny měla Mora velkou šanci rozhodnout. Pět minut dostal Okál, za chvilku přišly dvě minuty pro Marcinka a přesilovka pět na tři pro domácí. Jenže Olomoučtí početního výhodu sehráli velmi špatně, v podstatě se jim nepovedlo pořádně vystřelit. Kometa se pak poměrně bez potíží ubránila i ve zbytku pětiminutového trestu. A pak dostala výhodu jednoho muže v poli sama. Dokázala ji využít a podruhé se v utkání dostala do vedení. V čase 37:00 měl velkou šanci Flek, ale na Konráda nevyzrál. Stav se pak měnil po pěti minutách poslední třetiny, na dva dva srovnal Nahodil. A potom se domácím povedlo skóre otočit, v 51. minutě skóroval v oslabení Bambula. Drama pokračovalo. V 55. minutě totiž bylo zase srovnáno. Pět sekund před koncem pak protlačil puk i s brankářem do klece Knotek, ale sudí gól neuznali. Šlo se tedy do prodloužení. V tom se nerozhodlo, v nájezdech pak měli více štěstí hosté.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 3:4 po s. n. (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula – 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel), 55. Ďaloga, rozhodující nájezd Flek. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Svoboda, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Okál 5 min. + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5300.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Rašner – Kunc, Macuh, Navrátil – Klimek, Nahodil, Bambula – Kusko, Knotek, Kucsera – Plášek, Anděl, Orsava. Trenér Jan Tomajko.

Kometa Brno: Kavan – Ďaloga, Gazda, Ščotka, Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, Zbořil – Okál, Kollár, Moses – Vincour, Ekrt, Kos. Trenér Jaroslav Modrý.

Další články