Zde může být vaše reklama.

Už zase makají Hokejisté HC Olomouc zahájili přípravu

Hokejisté HC Olomouc zahájili přípravu

foto: Petr Pelíšek

09. 05. 2023 - 15:35

Suchou část přípravy na novou extraligovou sezónu zahájili hokejisté HC Olomouc. Hráči se sešli pod dohledem trenérské dvojice Jan Tomajko – Róbert Petrovický. Nebyli ale kompletní, scházel například polský útočník Aron Chmielewski, který má po účasti ve finále s Třincem ještě dovolenku.

„Začali jsme, řekl bych zlehka. Někteří hráči trénují individuálně, někteří jsou zde. Ta největší námaha teprve přijde. Hráči měli přece jen nějaké volno, takže se do toho musejí postupně dostat,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Tým je rozdělený na skupiny, příprava je hodně individualizovaná. Někteří z hráčů mají již nyní více fází. „Z posil trénuje s mužstvem jen Rok Macuh. Brankář Sedláček trénuje sám, Aron Chmielewski má samozřejmě volno, měl dlouhou sezónu, musí si odpočinout,“ uvedl Tomajko. První čtyři týdny budou pro hráče rozjezdové, pak přijde o něco ostřejší program. Končit suchou přípravu bude Mora 7. července. „Jak potom půjdeme na led, to by mělo být čtyřiadvacátého července, tak pak už to bude dril,“ řekl Tomajko.

Mora dál pracuje na tvorbě kádru. „Odchodů je zatím více, samozřejmě se snažíme dál a doufám, že ještě někoho přivedeme. Zatím není nic jistého. Máme také spoustu mladých hráčů, kteří můžou převzít odpovědnost, posunou se zase do jiných pozic v týmu. Chtěli bychom navázat na minulou sezonu herním projevem, to je základ všeho. Pak se uvidí,“ dodal Tomajko.

Asistentem Jana Tomajka je, místo Borise Žabku, pro novou sezónu Róbert Petrovický. „Za mě je to výborné, jsem rád, že je tady,“ řekl Tomajko.

Další články