Zde může být vaše reklama.

Domácí prohra Hokejisté HC Olomouc ztratili s Vítkovicemi

Hokejisté HC Olomouc ztratili s Vítkovicemi

foto: Petr Pelíšek

30. 12. 2022 - 20:44

Ve 33. extraligovém kole nastoupili hokejisté HC Olomouc doma proti Vítkovicím. Mora poslední zápas roku 2022 nezvládla a prohrála.

Vítkovice měli vstup do zápasu a Hanákům pár minut trvalo, než se s tím srovnali. Pak se také dostávali do nějakých šancí, ale na první branku se chvíli čekalo. Padla v 9. minutě, bylo to do olomoucké klece a muselo ji potvrdit video. V závěru první třetiny pak měla Mora možnost srovnat v přesilové hře, ale využít se nepovedlo. Také vstup do druhé třetiny měly lepší Vítkovice. A povedlo se jim odskočit na nula tři. Hanákům se ani potom nedařilo, ke zvratu nevedla ani dlouhá přesilovka pět na tři v závěru prostřední periody. Ani závěrečná dvacetiminutovka zvrat pro Olomouc nepřinesla. Mora v jejím úvodu hrála dvě oslabení za sebou. V prvním z nich sice ujel Bambula, ale trefil jen do tyče. Pak to vyšlo. Skóroval Klimek. Jenže chvíli poté hosté zase odskočili na rozdíl tří branek. Pět minut před koncem řádné hrací doby Mora snížila z přesilovky. Dvě a půl minuty před koncem Mora odvolala brankáře, pak navíc dostala další přesilovku. Ale zázrak se nekonal.

„Myslím, že to bylo hodně vyrovnané v první třetině, dostali jsme ale gól. Utekl nám začátek druhé třetiny, pak jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Hráči do toho dali všechno, ale Vítkovice dnes byly lepší. Na tom výkonu můžeme stavět,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 52. Klimek (Kočí, Musil), 56. Nahodil - 9. Fridrich (Bernovský, Chlán), 22. Stehlík (Fridrich, Gewiese), 24. Bukarts, 53. Půček (Lednický). Rozhodčí: Mrkva, Stano – Rampír, Axman. Vyloučení: 4:7, navíc Švrček – Půček (oba 5 min.). Diváci: 5500.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Rutar, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Kočí – Káňa, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Musil – Plášek, Strapáč, Navrátil – Kusko, Handl, Olesz. Trenér Jan Tomajko.

Vítkovice: Klimeš – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Stehlík, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller – Gřeš, Krenželok, Lakatoš  – Fridrich, Chlán, Bernovský – Půček, Dej, Lednický. Trenér Miloš Holaň.

Další články