Zde může být vaše reklama.

Dokonalý obrat Hokejisté HC Olomouc zvítězili na Spartě

Hokejisté HC Olomouc zvítězili na Spartě

foto: Petr Pelíšek

30. 10. 2022 - 18:23

V 16. kole extraligy nastoupili hokejisté HC Olomouc v Praze proti Spartě. Zápas se pro Moru nevyvíjel dobře, ale dokázala zabojovat a získat všechny tři body.

V první třetině padla jen jedna branka a bylo to do olomoucké klece. To následující dvacetiminutovka byla na góly výživnější. Nejprve Sparta proměnila přesilovku a vedla dva k nule. Ovšem netrvalo to dlouho a bylo vyrovnáno. V rozmezí sedmapadesáti sekund se trefili Bambula a Orsava a bylo srovnáno na 2:2. Dvě a půl minutě před druhou pauzou mohl poslat Moru do vedení Bambula. Jel sám na bránu, ale na Kováře nevyzrál. Jinak to bylo na startu poslední periody. Hanáci šli do vedení pro brance Nahodila. A po chvilce to bylo ještě veselejší. Mora využila přesilovku. Skóroval Kána a Sparta střídala brankáře. Pak už hosté náskok dvou branek v poklidu uhájili. A ještě přidali pátou branku.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. Simon (Němeček), 33. Řepík (Kempný, Sobotka) - 35. Bambula (Kunc, Mareš), 36. Orsava (Olesz, Anděl), 41. Nahodil (Orsava, Káňa), 46. Káňa (Nahodil, Orsava), 59. Káňa (Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Zika, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 7627.

Sparta: Kovář (46. Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek  – Konečný, Sobotka, Řepík  – Buchtele, Horák, Simon – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser. Trenér Pavel Patera.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš, Rutar – Káňa, Nahodil, Orsava  – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl. Trenér Jan Tomajko.

Další články