Zde může být vaše reklama.

Rozhodla třetí třetina Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Boleslaví

Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

11. 12. 2022 - 19:24

Před reprezentační přestávkou hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Mladé Boleslavi. Utkání osmadvacátého extraligového kola Hanáci zvládli a potvrdili ziskem tří bodů třetí místo v tabulce.

V úvodu zápasu se chvíli nehrálo, musela se zacelit díra v ledu před boleslavskou bránou. To oba celky poněkud zbrzdilo v rozletu, v první třetině pak mnoho velkých šancí k vidění nebylo. Blíže ke gólu byli ovšem hosté, to především pro dvě přesilové hry. Tu druhou pak dohrávala Boleslav na začátku druhé třetiny. Pak se vylučovalo ještě častěji. Když se početní stav zhruba v polovině zápasu ustálil, šla Mora do vedení. Navrátil projel pásmem a přihrál před bránu volnému Pláškovi tak, že tomu stačilo jen nastavit hůl. Ještě do druhé přestávky Mora přidala druhou branku. Bylo to v přesilovce. Nahodil jen nenahodil, skvěle přihrál a trefil se Orsava. V poslední třetině si Olomoučtí v klidu hlídali náskok dvou branek. A plný bodový zisk už Mora uhájila.

„Jsme rádi za tři body, prohráli jsme dvě předchozí utkání. Bylo to pro nás těžké. Byť to byla utkání venku, ale nedotáhli jsme je do konce, nedokázali jsme udržet vedení. Vedli jsme v Litvínově i Plzni, ale nedokázali to udržet. Dnes se to povedlo. Bylo to hodně těžké utkání, hráli jsme na tři pětky, hráči to odbojovali, musím je za to pochválit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Oslabení jsme hráli dobře, i když tam byly nějaké tyčky. Měli jsme tam trošku štěstíčka, ale sehráli jsme to dobře,“ podotkl.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Plášek (Navrátil), 39. Orsava (Nahodil). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Axman, Synek. Vyloučení: 7:4, navíc Švrček - Fořt, oba 5 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4005.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rutar, Rašner, Mareš, Švrček, Řezníček – Bambula, Knotek, Orsava – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek, Strapáč, Navrátil – Ministr, Anděl, Handl. Trenér Jan Tomajko.
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Jeřábek, Jánošík, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Lunter, Lantoši, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Eberle, Fořt, Stránský – Šmerha, Závora, Beránek. Trenér Ladislav Čihák.

Další články