Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Spartou

Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Spartou

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2022 - 20:17

Ve třetím kole hokejové extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Spartě Praha. Hosté dorazili na Hanou se čtyřicetiminutovým zpožděním. A Mora toho dokonale využila, dokráčela k jasné a hladké výhře.

I přes pozdní dostavení se na olomoucký zimák měla Sparta lepší vstup do zápasu. V 6. minutě to bylo na střely nula sedm. Jenže to je jen statistika, která většinou nemusí mít moc velký význam. Což se také ukázalo v dalším průběhu. V 9. minutě totiž poslal Moru do vedení Nahodil. A za další čtyři minutky zvýšil Káňa. Vedení o dvě branky Hanáci uhájili do první pauzy. Sparta pak byla v prostřední třetině aktivnější a hbitější. Ovšem olomoucká defenziva v čele s brankářem Konrádem se držela velmi dobře. A nadto se Kohoutům povedlo navýšit náskok. Trefil se Strapáč. Navíc domácí dostali výhoru přesilové hry. Tu využili po devíti sekundách, gól dal Orsava. A tak Olomouc vedla po druhé periodě čtyři nula.

V poslední dvacetiminutovce si Olomoučtí v poklidu hlídali luxusní náskok. Hráli přesilovku, ale tentokrát to bylo bez využití. Pak se museli dvakrát bránit v oslabení. A úspěšně.

„Nezačali jsme dobře. Byli jsme nervózní, byla tam spousta ztrát. Neskutečně nás podržel Braňo. Pak jsme dali gól, následně druhý, ten byl pěkný. Ve druhé a třetí třetině jsme se zlepšili, více bruslili, byli lepší v soubojích a odměnou byly další góly a šance. A naopak Spartu moc do šancí nepouštěli,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Sparta Praha 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Nahodil, 13. Káňa (Orsava, Švrček), 34. Strapáč (Rašner), 34. Orsava. Rozhodčí: Šír, Mrkva – Rampír, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4301.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Orsava, Menšík, Káňa – Klimek, Nahodil, Musil – Bambula, Knotek, Kunc – Kusko, Navrátil, Strapáč. Trenér Jan Tomajko.
Sparta Praha: Kovář – Krejčík, Graňák, Jurčina, Polášek, Jandus, Němeček, Mikliš – Řepík, Horák, Forman – Kaše, Konečný, Simon – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Přibyl, Vitouch, Dvořáček. Trenér Pavel Patera.

Další články