Zde může být vaše reklama.

Mají všechny body Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Třincem

Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Třincem

foto: Petr Pelíšek

02. 12. 2022 - 20:30

Zápas 25. kola extraligy byl ve znamení návratu trenéra Zdeňka Motáka na olomoucký led. Dorazil tam coby hlavní kouč Ocelářů z Třince. A HC Olomouc, ve kterém působil v předchozích pěti sezonách. Hanáci vybojovali vítězství.

Olomoučtí byli v úvodu zápasu pod mírným třineckým tlakem. To by nebylo nic špatného, kdyby se z něj hostům nepovedlo něco vytěžit. Bohužel se tak stalo a od páté minuty Oceláři vedli. Pak si oba z týmů odehrály po jedné přesilovce, ale nakonec první perioda skončila těsným náskokem hostů. Ten trval i po druhé třetině. V té měli opticky více ze hry hosté, ale Mora si prostor pro své šance dokázala najít. Tu největší v této fázi zápasu měl Káňa, ale sám před brankářem Mazancem nedal. Chvilku po něm pak zakončoval Řezníček, ale ani on třineckého gólmana nepřelstil. Povedlo se to až v poslední třetině. Ve 44. minutě se trefil Kusko a bylo srovnáno. Obrat Hanáci dokonali v 56. minutě. Na dva jedna dával Plášek. Jenže po chvíli bylo srovnáno. Ale zase ne na dlouho. Pak opět vrátil vedené na domácí stranu Navrátil. Nakonec ještě domácí pečetili výhru v power-play.

„Myslím, že se hrál výborný zápas se skvělou kulisou. Se spoustou šancí, střel a zákroků brankářů. Bohužel se špatným koncem pro nás. Na tom musíme pracovat. To se nám nemůže stát, abychom takto ztratili dvakrát v závěru zápas s Olomoucí,“ uvedl Zdeněk Moták, kouč Třince.

„Nezačali jsme dobře, Třinec byl lepší. Výborně bruslil, neměli jsme na nic čas. V první třetině měl spoustu šancí, inkasovali jsme jen jednou. Pak to bylo vyrovnanější. Ve třetí třetině jsme srovnali, dali na dva jedna a pak inkasovali. Koncovku pak kluci zvládli. Tři body s Třincem, to je skoro šest bodů po takovém průběhu,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc- HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Plášek (Musil, Škůrek), 59. Navrátil (Káňa, Knotek), 60. Kusko  - 5. Buček (Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (M. Růžička, Čukste). Rozhodčí: Mrkva, Stano – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4854.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Mareš, Rašner, Škůrek, Švrček, Černý, Řezníček – Káňa, Knotek, Bambula – Plášek, Musil, Navrátil – Olesz, Kusko, Kucsera – Menšík, Anděl, Rutar. Trenér Jan Tomajko.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Čukste, Jeřábek, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Voženílek, Růžička  – Buček, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Haas, Hrňa – Lyszczarczyk. Trenér Zdeněk Moták.

Další články