Zde může být vaše reklama.

Skvělá premiéra Hokejisté HC Olomouc zvítězili v Plzni

Hokejisté HC Olomouc zvítězili v Plzni

foto: Petr Pelíšek

16. 09. 2022 - 19:58

Novou extraligovou sezónu zahájili hokejisté HC Olomouc v Plzni. Po první třetině prohrávali, ale pak už dávali góly jenom oni a získali tak premiérové tři body.

V úvodu měly oba celky po šanci, za hosty to byl Černý, za domácí Hrabík, ale stav se neměnil. Stalo se tak až v 16. minutě. Domácí po přečíslení dvou na jednoho poslal do vedení Sedlák. Po šesti minutách druhé periody bylo srovnáno. Hostům k brance Navrátila sice pomohl odraz od mantinelu po nahození, ale na radosti z gólu to nic ubrat nemohlo. Mora měla v prostředí třetině tři vyloučené. Dokázala se ubránit. A mohla se dostat do vedení. Nejprve měl sice další šanci domácí Hrabík, ale pak Plzeň po střele Ondruška zachránilo břevno. Poslední dvacetiminutovka začala hrou čtyři na čtyři. Pak hrála Mora první přesilovku v utkání, ale využít se nepovedlo. Vyšlo to na začátku 54. minuty. Branku Káni sice muselo potvrdit video, ovšem platila a Mora vedla. A náskok už ve zbývajícím čase uhájila.

„Po prvním kole musíme být spokojení. Plzeň je tým, který výborně bruslí, je silná v soubojích, avšak my jsme se na to připravili. Už v první třetině jsme začali výborně, přenesli jsme si lepší výkony z přípravy, měli jsme tlak, ale paradoxně jsme dostali gól z protiútoku. Následně jsme šťastně srovnali skóre a ve třetí třetině jsme protrhli střeleckou smůlu, protože šancí jsme dnes měli hodně. Před hráči musím smeknout," řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Sedlák – 26. Navrátil (Škůrek, Olesz), 54. Káňa. Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3663.

HC Škoda Plzeň: Svoboda– Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Houdek – Rekonen, Mertl, Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Hrabík, Sedlák – Dvořák, Bitten, Lang. Trenéři Miloš Říha a Václav Baďouček

HC Olomouc: Konrád– Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek, Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Další články