Zde může být vaše reklama.

Sezóna hokeje startuje Mora chce znovu prohánět nejlepší

Mora chce znovu prohánět nejlepší

foto: Petr Pelíšek

11. 09. 2019 - 15:47

Byť nemají nějaký ohromný rozpočet, znovu chtějí zlobit ty papírově nejsilnější celky hokejové extraligy. To jsou plány HC Olomouc na nový soutěžní ročník. Ten Mora začíná v podle pověr nejsmolnější den, tedy v pátek třináctého, zápasem ve Vítkovicích.

V minulé sezoně skončila Mora po základní části šestá, hrála play-off, potřetí za sebou skončila ve čtvrtfinále. „Sezona má vždycky nějaký vývoj a cíle jsou postupné. Napřed se potřebujeme primárně vyhnout poslednímu místu, pak si zajistit účast v play-off, dostat se do první šestky. Chtěli bychom minimálně zopakovat minulou sezonu. Chceme si opravdu klást postupné cíle a od toho se odrážet,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Hlavní věc jsou výsledky a hra, kterou budeme předvádět. Potřebujeme udržet laťku, kterou jsme minulý rok nasadili. Pak můžeme chtít, aby z nás týmy i veřejnost měli stále větší respekt,“ podotkl Tomajko.

Kromě udržení a zlepšení herního i výsledkového standardu myslí v HC Olomouc také na to, aby byl hanácký fanoušek hokeje spokojený a hokej ho bavil. „Cokoli můžete zlepšovat vždycky a my bychom se chtěli zlepšovat i nadále, to je pro nás důležité. A podstatné také je, abychom bavili fanoušky, aby odcházeli ze stadionu spokojeni. Vždycky uděláme na ledě maximum a byli bychom rádi, kdybychom byli úspěšní," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Hanáci jdou do sezony se stejným rozpočtem, ten činí 60 milionů korun. Na nový soutěžní ročník musela Mora trošku vylepšit podmínky na zimním stadionu, už nedostala další výjimku, takže zbudovala nové kamery pro videorozhodčího. Což je důležité také proto, že v nové sezoně mají trenéři týmů možnost požádat o přezkoumání zapeklitých a nepřehledných situací z kamerového záznamu.

Kádr HC Olomouc 2019/2020
Brankáři: Jan Lukáš, Branislav Konrád.
Obránci: Tomáš Dujsík, Matúš Hlaváč, Jan Jaroměřský, Jiří Ondrušek, Alex Rašner, Adam Rutar, Ludvík Rutar, David Škůrek, Jan Švrček, Tomáš Valenta, Martin Vyrůbalík.
Útočníci: Vilém Burian, Tobiáš Handl, Marek Hecl, Zbyněk Irgl, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Petr Kolouch, Matěj Kořenek, Marek Laš, Lukáš Nahodil, Rostislav Olesz, David Ostřížek, František Skladaný, Petr Strapáč, Vojtěch Tomeček.

Přišli: Alex Rašner (Havířov), Tomáš Valenta (Zlín), Rostislav Olesz (Vítkovice), Lukáš Klimek (Sparta), Marek Hecl (Trenčín).
Odešli: Jakub Galvas (Jukurit), Robin Staněk (Jihlava), Aleš Jergl (Hradec Králové), Miroslav Holec (České Budějovice), Bruno Mráz (Zvolen).

Realizační tým
Trenéři: Zdeněk Moták, Jan Tomajko
Trenér brankářů: Jan Littner
Vedoucí mužstva: Josef Podlaha
Kustod: Petr Přecechtěl
Kustod a masér: Tomáš Wojkowský
Lékaři: MUDr. Petr Utíkal, MUDr. Michal Laca, MUDr. Patrik Rulíšek
Fyzioterapeut: Jakub Jarolím

Další články