Zde může být vaše reklama.

Rozhodla první třetina Mora doma nestačila na Hradec

Mora doma nestačila na Hradec

foto: Petr Pelíšek

29. 09. 2020 - 20:18

První třetina rozhodla o osudu utkání 5. kola extraligy mezi HC Olomouc a Hradcem Králové. Východočeši v ní nastříleli tři branky. Což bylo klíčové pro konečný výsledek duelu.

V úvodu utkán Mory proti lídrovi tabulky nic nenasvědčovalo tomu, že nakonec hosté vysoko vyhrají. Jenže pak přišla pro hanácký tým smolná pasáž. Inkasovali dvě slepené branky, k tomu navíc Hradec v 15. minutě využil přesilovku. A chvíli potom brankáře Konráda v olomoucké kleci vystřídal Lukáš. Do druhé třetiny šla Olomouc s tříbrankovým mankem. A v úvodu prostřední části zápasu bylo dokonce ještě hůř, kdy Východočeši přidali čtvrtou branku. To bylo prakticky rozhodnuto, i když na zvrat bylo ještě mnoho času. Na začátku poslední dvacetiminutovky měli slibné množnosti domácí Káňa, Handl nebo Kolouch, ale dát gól se nepodařilo. To se naopak povedlo ve 49. minutě hostům. Pak se olomoucký tým přece jen dočkal čestné branky, když se prosadil útočník Gřeš, sólo proměnil ranou do šibenice. Poslední slovo ale měli zase hosté, dvě minuty před koncem přidali šestou branku.

„Hosté výborně bruslili, měli výborný pohyb, byli silní, aby se dostali do šance. Měli důraz v zakončení. Naproti tomu jsme my hráli ve vlnách, a když jsme se dostali do nějaké šance, tak na konci stál výborný brankář Mazanec. Pro nás z toho byl pouze jediný gól a těžká porážka. Byli jsme potrestáni za naše chyby, a myslím si, že celkem zaslouženě. Ten výkon není úplně zlý, ale děláme takové chyby, které nás sráží,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:6 (0:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. Gřeš - 8. Kevin Klíma (Lev, R. Pilař), 10. Smoleňák (Orsava, Nedomlel), 15. Nedomlel (Cingel, Blain), 25. V. Růžička (Kelly Klíma, Hronek), 49. Hronek (Kevin Klíma), 58. Smoleňák. Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Konrád (16. Lukáš) – Ondrušek, A. Rutar, Valenta, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Hlaváč – Handl, Knotek, Tomeček – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec – Nedomlel, Hronek, Pilař, Blain, Šalda, F. Pavlík, Čáp – Orsava, Cingel, Smoleňák – Sklenář, Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenér Vladimír Růžička.

Další články