Zde může být vaše reklama.

Rozhodlo prodloužení Mora doma uhrála jen jeden bod

Mora doma uhrála jen jeden bod

foto: Petr Pelíšek

15. 09. 2019 - 21:00

Ve 2.kole hokejové extraligy hrál HC Olomouc doma proti Mladé Boleslavi. Mora se trápila v koncovce, nevyužila ani přesilovku pět na tři. Po šedesáti minutách to bylo nerozhodně 1:1, v prodloužení pak získali druhý bonusový bod hosté.

Hanákům se v utkání moc nedařilo překvapit pevnou obranu soupeře. A bylo to o to těžší, když se Boleslav dostala v 7. minutě do vedení. Mora se postupně dostával do obrátek a hosty mačkala. V poslední třetině už se Boleslav dostávala přes červenou čáru sporadicky a ve 49. minutě Zbyněk Irgl vyrovnal. Další branky už nepadly, takže se šlo do prodloužení. V tom mohli domácí rozhodnout. Hráli přesilovku 4 na 3, Kontek byl v tutovce, ale nezakončil dobře. Poté ujeli hosté do brejku a Žejdl duel rozhodl.

"Na začátek sezóny asi dobrý zápas, kvalitní, vyrovnaný. My jsme bohužel hrubě neproduktivní. Hrajeme dva zápasy a v obou jsme v šedesáti minutách vstřelili jen jednu branku. Třetí třetina z naší strany byla nejlepší. S vypětím všech sil jsme vstřelili ten vyrovnávací gól, měli jsme i nějaké další šance. Bohužel se nám nepovedlo zvrátit to na naši stranu," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 1:2 po prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 49. Irgl (Ostřížek, Škůrek) – 7. P. Kousal (Flynn), 63. Žejdl (Pláněk). Rozhodčí: Šír, Micka – Pešek, Malý. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4123.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Handl, Hecl. Trenéři: Moták a Tomajko.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka – Pabiška, Žejdl, Vondrka – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

Další články