Zde může být vaše reklama.

První příprava Mora prohrála po nájezdech

Mora prohrála po nájezdech

foto: Petr Pelíšek

01. 08. 2019 - 21:28

Hokejisté HC Olomouc hráli dnes doma první přípravný zápas na novou sezonu. Za soupeře měla Mora Arlan Koštenau z Kazachstánu. V první třetině šla do vedení, ale hosté pak srovnali a otočili stav. Nakonec to bylo po šedesáti minutách nerozhodně 2:2, v nájezdech pak vyhráli hosté.

Vstup do zápasu měla lepší Mora. Soupeře přehrávala, byla lepší, měla mnoho šancí. Ale v první třeině proměnila jen jednu, trefil se Klimek. S přibývajícím časem se hosté z Kazachstánu začali rozehrávat, srovnali se s Hanáky herně. A podařilo se jim ve druhé třetině srovnat. Na začátku poslední třetiny šel Arlan do vedení. Devět minut před koncem srovnal na 2:2 v oslabení Ostřížek. Další branky už nepadly, takže se hrálo prodloužení. V tom byli aktivnější hosté, ale bylo to pořád dva dva. Došlo na samostatní nájezdy, ty proměnili hráči Mora dva, hosté tři.

„My jsme absolvovali deset tréninků, věnovali jsme se spíše bruslení. Nicméně na první zápas to nebylo úplně špatné. Vypracovali jsme si hodně gólů, ale neproměnili jsme bohužel šance, to ovlivnilo výsledek. Na první zápas to ale byla dobrá kvalita, soupeř hrál dobrý hokej. Na proměňování šancí budeme muset pracovat, tlačili jsme, gól jsme bohužel nedali,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Hokej je hra chyby, chyby tam jsou. Druhý gól jsme dostali po hrubé chybě. Stalo se, nedá se nic dělat. Něco si z toho samozřejmě vezmeme,“ podotkl. „Bylo dost fanoušků, skvělá atmosféra, děkujeme,“ řekl Moták.

Další zápas hraje Mora příští čtvrtek doma proti Jihlavě (17.00).

HC Olomouc – Arlan Kokšetau 2:3 po s. n. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Klimek (Kolouch), 51. Ostřížek – 24. Borovikov (Berdnikov), 45. Hraško, rozhodující nájezd Berdnikov. Rozhodčí: Kika, Obadal – Hanzlík, Bryška. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1800.

HC Olomouc: Lukáš – Hlaváč, Vyrůbalík, Dujsík, Rutar, Vosátko, Valenta, Škůrek, Rašner – Irgl, Knotek, Ostřížek, Klimek, Kolouch, Strapáč, Tomeček, Nahodil, Burian, Hecl, Kořenek, Laš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Arlan Kokšetau: Pereťjagin (41. Pološkov) – Gevel, Borovikov, Hraško, Seleznev, Korabejnikov, Grebenčšikov, Jegorov, Lenďák – Markelov, Starý, Berdnikov, Borovkov, Potajčuk, Čerkasov, Kiselev, Timošenko, Ivanov, Baznehov, Šitikov, Rachmanov, Tverdochlebov, Petrov, Achmetov

Další články