Zde může být vaše reklama.

Doma za tři body Mora si poradila s Pardubicemi a je třetí

Mora si poradila s Pardubicemi a je třetí

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2019 - 20:13

Druhý zápas v tomto týdnu hráli hokejisté HC Olomouc doma. Po úterní předehrávce v Třinci (prohra 3:7) nastoupila doma v Plecharéně k utkání 5. kola proti Pardubicím. A podařilo se získat další tři body, které Moru posunuly na třetí místo v tabulce.

Mora měla velmi dobrý vstup do zápasu. A z tlaku rychle vedla, když se ve 2. minutě trefil Strapáč. Jenže pak se rozehráli hosté a povedlo se jim srovnat. Pak se hrál svižný hokej, ale gól, ten už žádný nepadl. Také druhou dvacetiminutovku začala Kohouti dobře. Tentokrát jim to vydrželo mnohem déle a hosty vytrvale mačkali. Odměnou za úsilí byla druhá branka, ve 28. minutě vrátil vedení na domácí stranu Irgl, který se nejlépe a nejrychleji zorientoval v krátké skrumáži u pravé tyčky pardubické brány. Ve třetí třetině tedy domácí hájili náskok jednoho gólu. Což se podařilo, když několik šancí ke zvýšení ještě Mora nevyužila. Povedlo se to až v power-play.

„Musím poděkovat chlapcům, protože jsme zvrátili nepříznivý vývoj utkání. V první třetině jsme byli opravdu špatní, ač jsme šli do vedení. Řekli jsme si, že to není náš výkon, že se to musí změnit. Pak už to mělo, od druhé třetiny, parametry, ale ještě to není úplně ono. Ještě je to takové neučesané, doufáme, že se to s přibývajícími zápasy bude jenom zlepšovat. Z hlediska bodového zisku spokojení jsme, ale jsme schopní hrát kvalitativně lepší utkání. Chtěli bychom hrou bavit diváky, sebe, všechny. Sport je hra, ať to není jenom ta dřina,“ řekl Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – Pardubice 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Strapáč (Irgl, Ondrušek), 28. Irgl (Strapáč, Škůrek), 60. Kolouch – 14. Holland (Harju, Mandát). Rozhodčí: Šír, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4197.

HC Olomouc: Lukáš – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, Knotek, Klimek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Olesz – Tomeček, Skladaný, Hecl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Pardubice: Štěpánek – Eklund, Holland, Kolář, Piché, Mikuš, Zdráhal, Ivan – Machala, Mandát, Hovorka – Harju, Kousal, Kloz – Látal, Poulíček, Rouha – Machač, Pochobradský, Matýs. Trenér Ladislav Lubina.

Další články