Zde může být vaše reklama.

Olomouc podlehla Plzni 0:4, debakl pečetil Jan Eberle

Olomouc podlehla Plzni 0:4, debakl pečetil Jan Eberle

13. 01. 2019 - 00:00

Utkání pětatřicátého extraligového kola přivedlo do Olomouce hokejisty Plzně, a přestože bookmakeři i odborníci očekávali vyrovnané utkání, byl průběh hry přes oboustrannou bojovnost jednoznačný. Hosté se prosadili už v první minutě, na další branky čekal stadion až do samotného závěru, přišly ale hned tři.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

První třetinu začali lépe hosté z Plzně, a zásluhou Milana Gulaše vedli už v první minutě. V dalších minutách však Hanáci srovnali tempo a soupeře k větším šancím nepouštěli. Po jejich přesilové hře si dokonce vytvořili souvislejší tlak, který ovšem ke gólu nevedl. V závěru dvacetiminutovky pak mohl Knotek dokonce vyrazit do brejku, ale prudkou přihrávku zpracoval jen napůl a Frodl před ním sebral puk. 

Ve druhé třetině se skóre neměnilo, ačkoliv si obě strany připsaly několik šancí. Za hosty byl v té největší Denis Kindl, který se hnal spolu s Kodýtkem do přečíslení dvou proti jednomu, ale na Lukáše si nepřišel. Na druhé straně to byl Tomeček, který jel dokonce sám, ale bránící hráči mu zakončení zkomplikovali a tak ani na dvakrát Frodla nepřekonal.

Třetí třeina přinesla další plzeňský tlak, na góly ale čekali diváci až do samotného závěru: pět minut před koncem poslal puk podruhé za Lukášova záda Vojtěch Němec, jen o chvilku později přidal třetí branku Petr Kodýtek, a domácí se zhroutili. Odcházející diváci se ale dočkali ještě čtvrté branky hostí, kterou mezi Lukášovy betony vsítil někdejší olomoucký útočník Jan Eberle.

Branky a nahrávky: 1. Gulaš (D. Kindl, Jan Kovář), 55. V. Němec, 57. Kodýtek (Eberle), 59. Eberle

HC Olomouc: Lukáš (Brož) – Jaroměřský, Staněk, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar, Vyrůbalík (C) – Ostřížek, J. Knotek (A), JerglBurian, Strapáč, IrglHolec, Kolouch, V. TomečekLaš, Skladaný, Mráz.

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, KvasničkaD. Kindl, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, EberleIndrák (A), Kracík, V. NěmecPour, Preisinger, Kantner.

 

 

Další články