Zde může být vaše reklama.

Potrápili mistra Předehrávku v Třinci Mora prohrála

Předehrávku v Třinci Mora prohrála

foto: Petr Pelíšek

24. 09. 2019 - 20:21

Zápas 10. kole extraligy dnes předehrávali hokejisté HC Olomouc v Třinci. Na ledě úřadujícího mistra Mora nezačala zle, vedla, jenže pak neodolala tlaku domácích. A prohrávala už o čtyři branky. V závěru dokázala v jednu chvíli snížit na rozdíl dvou gólů, ale na bodový zisk nedosáhla.

Vstup do utkání se hostům docela podařil. Dobře bruslili, nedávali domácím mnoho prostoru. A šlo do vedení. Bylo to v 16. minutě, kdy se v přesilovce trefil Olesz. Pak mohl po domácí chybě zvýšit Irgl, ovšem v dobré palebné pozici přestřelil. V čase 18.08 ovšem bylo srovnáno, také Třinec se prosadil z přesilové hry.

Druhá perioda, ta se naopak Olomouckým vůbec nepovedla. Během pěti minut totiž hosté třikrát inkasovali. A po čtvrtém obdrženém gólu vystřídal v bráně Mory Konráda Lukáš. Pak se Kohouti z rychlé sprchy postupně zvedli, začala být také nebezpeční. Ale v koncovce chybělo více přesnosti.

Po dvou třetinách tedy Mora ztrácela tři branky. Ale nepodařil se jí ani vstup do poslední dvacetiminutovky. Pátou branku Třinec dal po chybě v obraně a sólu Adamský a bylo v podstatě rozhodnuto. Šest minut před koncem dal druhou olomouckou branku Ondrušek. Pak šli domácí do oslabení a trenéři Mory odvolali brankáře. A vyšlo to, po ráně Irgla už to bylo jenom o dva. Jenže po chvíli dal Třinec šestý gól a bylo po nadějích.

"Zápas jsme ztratili ve druhé třetině, kdy nás Třinec potrestal za chyby v obranném pásmu. Takové by se neměly stávat. Potom už to bylo hop nebo trop. Zkoušeli jsme s tím ve třetí třetině něco udělat, ale Třinec nám zase odskočil. Jednoznačně byl lepší v proměňování šancí. My jsme v šancích, které jsme měli a mohli se v nich zvednout, zklamali, a proto jsme prohráli," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Oceláři Třinec – HC Olomouc 7:3 (1:1, 3:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 19. Vrána (Gernát, Marcinko), 27. M. Doudera (M. Kovařčík), 29. Hrňa (Dravecký), 32. M. Kovařčík (Gernát), 43. Adamský (Gernát, Kofroň), 56. Chmielewski (M. Kovarčík), 59. Doudera – 16. Olesz (Škůrek, Strapáč), 54. Ondrušek (Burian), 55. Irgl (Nahodil). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1.

Třinec: Kváča – Gernát, Roth, Galvinš, Musil, Doudera, Hrachovský – Hrehorčák, Vrána, Stránský – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Hladonik, Kofroň – Polanský. Trenér Václav Varaďa.

HC Olomouc: Konrád (32. Lukáš) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, Knotek, Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – Tomeček, Skladaný, Hecl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články