Zde může být vaše reklama.

Přerovský odboj: Primátor se postavil za klub

Přerovský odboj: Primátor se postavil za klub

13. 04. 2019 - 06:10

Přerovský primátor Petr Měřínský podporuje rozhodnutí hokejového klubu z Přerova odvolat se k arbitráži Českého svazu ledního hokeje a požadovat zrušení rozhodnutí o vyřazení z juniorské extraligy.

Ve sporu jde o to, že hokejový svaz přišel s novou podobou juniorských soutěží a rozhodl o zúžení extraligy juniorů z 24 týmů na 19. Kluby, které nemají status akademie - a k nim patří i Přerov společně se Vsetínem, Havířovem, Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou - byly vyřazeny. Kluby z Přerova, Havířova a Vsetína se rozhodly bránit a v pátek 5. dubna podaly podnět k zahájení arbitrážního řízení, aby tento stav ohledně extraligy juniorů zvrátily. „V tomto sporu mají mou podporu. Ptám se - kde je fair play? Jaký příklad dává hokejový svaz nejen našim juniorům? Když nám nevyhovují pravidla, tak si je změníme právem silnějšího? Je tohle nový standard, který bude hokejový svaz vůči menším klubům uplatňovat? Podle mě rozhodnutí hokejového svazu není férové a ani koncepční, navíc přišlo v průběhu rozehrané soutěže,“ řekl primátor Přerova Petr Měřínský. Upozornil i na to, že by vyřazení přineslo klubu finanční ztráty, protože by o podporu klubu přestali mít zájem sponzoři, s největší pravděpodobností by došlo ke snížení příspěvků i od ministerstva, v neposlední řadě by se snížila hodnota hráčů, kteří na svém sportovním postupu tvrdě dřeli. „A v nejhorším scénáři by mohlo jít o likvidaci přerovského mládežnického hokeje. Zmařeno by bylo úsilí hráčů, trenérů a dalších lidí, kteří se podílejí na výsledcích našich mladých hokejistů. Proti tomu je třeba se bránit,“ konstatoval primátor Měřínský. Klub už avizoval, že pokud v rámci odvolání neuspěje, tak se obrátí na civilní soud - i v tomto případě může počítat s podporou prvního muže radnice.

Město Přerov finančně podporuje činnost mládeže do 18 let klubu HC Zubr Přerov, jehož součástí jsou samozřejmě i junioři. „Pro letošní rok byla klubu schválena dotace ve výši 4 miliony 475 tisíc korun,“ upřesnil Petr Hrbek z přerovského magistrátu.

-ms-

Další články