Zde může být vaše reklama.

Ostuda na závěr Příprava Prostějov vs. Vítkovice nedohrána

Příprava Prostějov vs. Vítkovice nedohrána

foto: hc-vitkovice.cz

31. 08. 2019 - 12:11

Přípravný hokejový zápas mezi Prostějov a Vítkovice zůstal nedohrán. Hosté dali branku na čtyři dva, to bylo 57 sekund před koncem, no a potom jejich trenér stáhl svůj tým z ledu. Důvod? Pokřiky na útočníka Dominika Lakatoše, který dal čtvrtý vítkovický gól.

Web vítkovického klubu popisuje situaci takto: „Odměnou mu ale z tribuny byly rasistické pokřiky „cigáne, cigáne“. Na ledě se málem strhla mela, ale pokřiky pokračovaly, načež trenéři odvedli své mužstvo do kabin a utkání zůstalo nedohráno.“ K tomu se vyjádřil trenér Vítkovic Jakub Petr: „„Herní aspekt ponechám tentokrát stranou. Žijeme ve 21. století a to, co se stalo v závěru nás opravdu naštvalo, proto jsme se rozhodli k tomu kroku odvést tým do kabiny. Jsme jedna parta, jedna rodina a k žádnému z členů naší rodiny si nikdo nesmí dovolit nic podobného, rozhodnutí bylo okamžité a celý tým jako jeden muž souhlasil,“ řekl k odchodu do kabin kouč Jakub Petr.

Trenér Jestřábů Prostějov Jiří Vykoukal měl na vypjatou situaci z poslední minuty duelu jiný názor. „„To jsem nepochopil. Jde to mimo moje chápání. Celý tam zápas jezdí, provokuje a otravuje hráče i fanoušky, kteří mu to takto vrátili. To by si spíše měli oni interně vyřešit, protože takhle se hráč nemá chovat. Když se takto choval celý zápas, měli to vydržet a ten závěr dohrát. Myslím si, že je to spíše ostuda pro ně, než pro nás, že odešli do kabin,“ řekl Vykoukal pro Prostějovský deník.

Další články