Zde může být vaše reklama.

Disciplinárka trestala Prostějov dostal pokutu za nedohranou přípravu

Prostějov dostal pokutu za nedohranou přípravu

foto: hc-vitkovice.cz

17. 09. 2019 - 16:22

Disciplinární komise ČSLH se zabývala jednáním, kterého se vůči hráči Dominiku Lakatošovi v rozporu s řády a ve zcela nemístném kontextu dopustili domácí fanoušci při přípravném utkání LHK Jestřábi Prostějov – HC Vítkovice Ridera (30. 8. 2019).

Po prostudování videozáznamu dospěla k závěru, že uvedeným jednáním došlo k porušení ustanovení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH, ukládajícího klubům zajistit, aby se jejich příznivci nedopouštěli projevů hanobících národ, rasu nebo etnickou skupinu, případně jednotlivce či skupinu osob pro jejich skutečnou či domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, náboženské vyznání nebo sexuální orientaci.

Disciplinární komise ČSLH proto potrestala klub LHK Jestřábi Prostějov finanční pokutou ve výši 10 000 Kč.

Co se přihodilo?

Přípravný hokejový zápas mezi Prostějov a Vítkovice zůstal nedohrán. Hosté dali branku na čtyři dva, to bylo 57 sekund před koncem, no a potom jejich trenér stáhl svůj tým z ledu. Důvod? Pokřiky na útočníka Dominika Lakatoše, který dal čtvrtý vítkovický gól.

Web vítkovického klubu popisuje situaci takto: „Odměnou mu ale z tribuny byly rasistické pokřiky „cigáne, cigáne“. Na ledě se málem strhla mela, ale pokřiky pokračovaly, načež trenéři odvedli své mužstvo do kabin a utkání zůstalo nedohráno.“ K tomu se vyjádřil trenér Vítkovic Jakub Petr: „„Herní aspekt ponechám tentokrát stranou. Žijeme ve 21. století a to, co se stalo v závěru nás opravdu naštvalo, proto jsme se rozhodli k tomu kroku odvést tým do kabiny. Jsme jedna parta, jedna rodina a k žádnému z členů naší rodiny si nikdo nesmí dovolit nic podobného, rozhodnutí bylo okamžité a celý tým jako jeden muž souhlasil,“ řekl k odchodu do kabin kouč Jakub Petr.

Trenér Jestřábů Prostějov Jiří Vykoukal měl na vypjatou situaci z poslední minuty duelu jiný názor. „„To jsem nepochopil. Jde to mimo moje chápání. Celý tam zápas jezdí, provokuje a otravuje hráče i fanoušky, kteří mu to takto vrátili. To by si spíše měli oni interně vyřešit, protože takhle se hráč nemá chovat. Když se takto choval celý zápas, měli to vydržet a ten závěr dohrát. Myslím si, že je to spíše ostuda pro ně, než pro nás, že odešli do kabin,“ řekl Vykoukal pro Prostějovský deník.

Další články